Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/6400240 www.bgdnes.bg

Гришо изпревари Мъри и Ноле

Григор Димитров изпревари Анди Мъри и Новак Джокович в ранглистата за 2017 г.
Българинът играe финал в Синсинати срещу австралиеца Ник Кирьос тази вечер от 23 ч.
Но и самото достигане до мача за трофея гарантира на Гришо седма позиция в годишната класация. Тя се прави на база на постиженията на всеки тенисист през календарната година, без да се взимат предвид натрупаните точки от предишни сезони.
Първите осем в годишната ранглиста играят на финалния турнир "Мастърс" в Лондон, който се счита за черешката на тортата за сезона.
Григор Димитров се класира за пръв път в кариерата си на финал на турнир от сериите "Мастърс" и не скри, че е доволен от себе си.
"Смятам, че това е сериозна крачка напред - коментира Гришо. - В тениса съм от доста време и все повече оценявам тези моменти. Да играеш на финал винаги е прекрасно чувство. Няма значение дали е на "Мастърс" или на турнир, който носи по-малко точки. Всеки играч се стреми към това да печели трофеи. В момента аз вървя стъпка по стъпка и изграждам своята увереност. Подобрявам играта си. Старая се да правя това всеки път, когато започвам нов турнир. Чувствам се отлично и тялото ми се справя добре с натоварванията. Смятам, че играя добър тенис и искам да продължа да вървя в правилната посока."
Григор коментира и победата си на полуфинала срещу Джон Иснър, която бе оценена високо от специалистите.
Това беше един от онези мачове, в които трябва да бъдеш търпелив - каза Димитров. - Смятам, че това бе ключът. Трябваше да съм спокоен и да използвам всяка възможност, отворила се пред мен. В края на мача няколко точки направиха разликата в моя полза. Щастлив съм както от победата, така и от начина, по който проведох мача. Просто останах спокоен във важните моменти."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама