Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/6405815 www.bgdnes.bg

Най-новото погребение е факт

Биокремацията втечнява трупове, починалият влиза в малко шишенце

Психопати, маниаци, откачалки и масови убийци с мангизи в Европа ликуват – на Стария континент влиза технология за унищожаване на човешки трупове без следи.
Изобретението от бъдещето за час и половина превръща тялото в течност, която се побира в малка бутилка. Химическият процес не оставя ДНК за изследване и е невидим за околните. Няма пушек и воня и всичко се замита в мивката.

Американците го наричат "биокремация" и се ползва само в 14 погребални бюра, пише Би Би Си. Първата държава в ЕС, която въвежда разлагането на тленните останки на водна основа, е Обединеното кралство. Нововъведението е патентовано преди 5 г. То представлява специално устройство от стомана с височина от 2 метра и 3 м дължина. Външно прилича на голям банков сейф. Трупът се вкарва през люк в утробата на апарата. Машината се пълни с 250-300 литра с течност, която е концентриран разтвор с водороден показател рН 14. Нагрява се до 152 градуса, но не кипи, тъй като камерата е под налягане като при бързовар.

Реклама

Хидролизата приключва за две бири време. Останките от покойника са разтвор, приличащ на чай. Останали са единствено соли и глюкоза, която мирише особено, но не и отблъскващо. В „сейфа“ на пода стоят костите.

Това е бъдещето в погребалния бизнес, категорични са фенове на ултрамодерната технология в Щатите. Според тях масовото въвеждане на биокремацията ще помогне за опазването на околната среда, защото ще премахне необходимостта от ковчези и изсичането на дървета за тях. Също така ще спести изразходването на 1,5 млн. тона цимент и 14 хил. тона стомана за построяване на гробници. Химическият процес спестява на атмосферата 320 кг въглерод, които изхвърля стандартна машина за кремация.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама