Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/6445549 www.bgdnes.bg

Тигрица линее без секс

Елза слабее, мъжкият готов да разбие решетките

Истинска любовна драма се разиграва в столичния зоопарк, видя "България Днес"!


Женската амурска тигрица Елза линее без интимните ласки на своя мъжки партньор. Красивият хищник видимо слабее, а посетителите на най-големия дом за диви животни у нас се чудят какво става с нея.


Тигрицата сякаш е в депресия, а желанието да си има поколение е ясно за експертите от много време насам.

Реклама


В същото време мъжкият тигър, който е доста по-внушителен от нея, буквално иска да изкърти решетките и да нахълта при Елза. Тигърът дотолкова се е разгонил, че изхвърля колосално количество бяла течност по стените и камъните в клетката, където живее. И то пред очите на малки и големи.


Едрият хищник обикаля като подивял в "килията" си и издава колкото мощни, толкова и жални звуци. Елза веднага отвръща с още по-жален вой, а любовните им несгоди будят съжаление сред посетителите.


И двамата са разгонени до краен предел, но са обречени на самота. Тъжната развръзка няма как да се промени, уверяват от столичната зоологическа градина.


"Няма как да ги съберем заедно и да си имат поколение, защото нямаме условия за отглеждане на още тигри. Такива са европейските изисквания, че трети член на семейството няма да се чувства достатъчно добре, както би бил на свобода. Затова Елза се разхожда единия ден сама навън, а на другия я прибираме и пускаме мъжкия", обясниха пред вестника от зоопарка.


Специалистите все пак оставят вратичка за бъдещо поколение между Елза и мъжкия тигър. Това може да се случи, ако от друга зоологическа градина поискат тигърче и двете страни се уговорят по детайлите. Но дотогава любимите животни на деца и родители ще бъдат разделени.

Реклама
Реклама
Реклама