Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/6457214 www.bgdnes.bg

Марио Ангелов, новият Динко: Искам да убивам бежанци

Сирийци затриха баща ми, търся отмъщение

Виктория СТОЯНОВА

"Готов съм да убивам бежанци. Ако са заплаха за обществото, няма да ми трепне окото."
Това заяви пред "България Днес" 21-годишният плевенчанин Марио Ангелов. Младежът набира популярност в социалните мрежи с огромната си ненавист към мигрантите и мнозина вече го определят като новия Динко.

"Мразя бежанците по безброй причини. Основното е, че се представят за бежанци, за да получат някакви облаги, а всъщност те са терористи. Ако обичаха родините си, нямаше да бягат от тях и въпреки войните щяха да се бият и да отстояват народността си", обяснява поведението си Марио, а впоследствие разкрива, че има и лична причина.

Реклама

"Сирийци убиха баща ми. Бил съм малък, когато се е случило в края на 90-те години, и знам малко. Той служеше в българската пехота и е бил застрелян по време на служба. Аз съм кръстен на него. Търся отмъщение заради баща ми. Искам по този начин да дам покой на себе си и на баща ми. Все пак е защитавал България, а никой не помни тези хора."
Марио признава, че все още не е залавял бежанци, но много хора му казват, че е като Динко и го сравняват с делата му. Бил хващал досега само цигани, за "да им даде урок".

Младежът е категоричен, че решаването на бежанския проблем няма как да се случи по мирен начин. "Няма мирни пътища. Сирийците идват в България с претекст, че търсят убежище, но само искат да радикализират обществото ни. Виждал съм как пред очите ми роми започват да вярват в Аллах и как се правят на бежанци, за да получат облаги от държавата. Само насилието ще оправи проблемите. Мирното говорене няма да помогне. Това са промити мозъци и вярват сляпо в Корана. Не трябва да е така. Трябва да има повече хора като мен и Динко, за да може да се промени държавата към добро. Динко е сам и се опитва сам да прави промени, но един човек не може да успее", нарежда 21-годишният плевенчанин, който е категоричен, че не се страхува да попадне в затвора, тъй като у нас няма закони.
Ангелов с гордост споделя, че има свои последователи в родния си град Плевен и други населени места и те харесвали мисленето му.

"Работя в школата за офицери в Плевен, в механизирана бригада съм. Не съм ученолюбив. Висшето образование няма да ме направи нещо повече от това, което съм в момента. Не ми трябва. Може ли с нещо да ми помогне университетът? Каквото мога по силите си, ще го направя и мисля, че ще бъде за доброто на България. Не искам да влизам и в политиката. Това е безсмислено, не трябва политика, за да си оправим проблемите, пред които страната ни е поставена", разсъждава патриотът.
Марио добави, че майка му е запозната с делата му и напълно го подкрепя. А голямата му цел в живота е да "оправи майка България".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама