Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/6460587 www.bgdnes.bg

Легендата Христо Бонев: БФС наказва хората!

"Пловдивско дерби без публика е наказание не за клубовете "Локо" и "Ботев", а за хората, които обичат футбол."
Това заяви легендата на "черно-белите" Христо Бонев преди двубоя, който този път ще се играе при закрити врати.
Причината е наказание на "канарчетата" за изцепки на техни фенове по време на мача с "Левски". Тогава страничният рефер беше залят с вода и БФС реши да отреже достъпа на публика до трибуните на "Коматево" за двубоя с "Локо".
"Дербитата на Пловдив винаги са били празник - коментира Зума. - Няма как да има празник без хора. Аз по традиция не правя прогнози и не говоря за самите мачове между "Локо" и "Ботев". Не ходя и на стадиона. Имам си мои ритуали, които спазвам. Но е жалко, че градът ни е лишен от емоцията, която толкова много запалянковци обичат."
Битката за Пловдив започва утре от 17,30 ч., а основният въпрос е дали звездата на "жълто-черните" Тодор Неделев ще започне двубоя.
Халфът се контузи по време на тренировка и пропусна гостуването на "Лудогорец". Той не попадна и в групата за мача с "Локомотив" (Горна Оряховица) за Купата на България.
Канарчетата спечелиха гостуването си с 3:1, но успехът не дойде никак лесно.
В герой за "Ботев" се превърна Лъчезар Балтанов, който се появи от резервната скамейка и заби две попадения във вратата на домакините.
Иначе двубоят започна по мечтан начин за домакините.
Още във втората минута Деян Христов матира стража на "канарчетата". Основната роля за попадението бе дело на Антоний Балъков, който шутира мощно, кълбото се удари в страничния стълб и мина зад гърба на Кайзер. На точното място бе опитният Христов, който вкара в празната врата.
Лъчезар Балтанов изравни в 57-ата минута. Халфът показа класа и три минути по-късно, когато отново прониза стража на "Локомотив" (Горна Оряховица).
Йордан Минев центрира в наказателното поле, където никой не попречи на капитана на "канарчетата" да се разпише с глава.
Играчите на Николай Киров стигнаха до трети гол в 71-ата минута. Алваро Юлиано заби изключително попадение с топовен удар от далечна дистанция.
Въпреки успеха наставника на "Ботев" Николай Киров не спести критиките си.
"Проспахме първото полувреме, бяхме доста бавни - призна специалистът. - През втората част нещата се промениха и разликата веднага се усети. Трябваше да се повиши тон на почивката, защото иначе нямаше да победим. Лъчезар Балтанов донесе спокойствие в отиграванията. Направи го Лъчо, защото вътрешните халфове не бяха спокойни. Радвам се, че вкара голове и направи асистенция. Очаквам да стане ясно състоянието на Тодор Неделев и Крум Стоянов. Възстановяването им върви по план. Дано да можем да ги използваме за дербито с "Локомотив".
Междувременно стана ясно, че фенове на "Ботев", недоволни, че дербито ще се играе без публика, готвят отмъщение.
Във форумите дори се обсъжда идея да бъде провалено прякото излъчване на двубоя по телевизията. Това щяло да стане, като се прекъсне електрическото захранване на стадиона.
Подобно нещо със сигурност ще доведе до още по-тежки санкции за клуба, който и без това не е в цветущо финансово състояние.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама