Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/6463086 www.bgdnes.bg

Икона цери деца

Чудотворната икона Богородица Пътеводителка Байталска изцерява болни деца и връща в родните домове синове и дъщери, които са забегнали в чужбина.


Святото изображение пристигна от Украйна и гостува в храмове в няколко български града - през почивните дни беше в Русе, а вчера замина към Тутракан.
Стотици миряни сведоха глави край иконата в дунавската столица. Най-много бяха жените, които желаеха да забременеят и вярваха, че Богородица ще им помогне да се сдобият с наследници.

Реклама


"Дойдохме в България, за да могат хората да се помолят за прошка, да измолят един на друг да си простят, да поискат от Божията майка изцеление от всякакви недъзи, враговете да се помирят. Както казва Христос в Евангелието: "Искайте и ще ви се даде, търсете и ще намерите", коментира украинският отец Виталий.


Чудотворната икона се съхранява в манастира "Рождество на света, Богородица" в село Байтали, Одеска област. Според преданието преди 200 години манастирът е бил опожарен от турците и монасите скрили иконата, за да я запазят. През 2005 г. е открита и от тогава чудесата покрай нея не спират.


Отец Виталий, който е послушник във възстановената света обител, разказа, че след реставрацията от иконата потекло миро. Болни деца, докоснали се до нея, оздравели и я канонизирали за чудотворна.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама