Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/6500658 www.bgdnes.bg

Шансовете на Кобрата за нов мач с Джошуа са минимални

Кубрат Пулев ще пропусне най-големия хонорар в своята кариера след пропадането на мача с Антъни Джошуа. Той трябваше да вземе около $2 млн. Това е с около $600 000 повече от сумата за двубоя с Владимир Кличко през 2014-а.
Битката с английския нокаутьор трябваше да се състои на 28 октомври пред 75 000 фенове в Кардиф. Сблъсъкът беше за три от титлите в тежка категория. Две седмици преди срещата Кобрата получи разкъсване на гръден мускул. Травмата е станала в понеделник по време на спаринг. Пулев (25 победи, 13 с нокаут и 1 загуба) е тренирал със звездата от олимпийския бокс Филип Хъргович, който завоюва бронзов медал на игрите в Рио де Жанейро през 2016-а. Във втория рунд на спаринга Кобрата е получил жестока болка. Той свалил ръкавиците и веднага е отишъл да направи изследвания. Медицинският преглед показал, че Пулев има разкъсване на гръден мускул. Травмата се развивала в продължение на месец. Заради тежките натоварвания тялото на Кобрата не издържало. Той се оплакал още през миналата седмица на своя треньор Ули Вегнер, но продължил да тренира.
Във вторник Пулев отново е преминал изследвания, но по това време Антъни Джошуа (19 победи, 19 с нокаут) и неговият екип бяха намерили нов съперник - камерунецът с френски паспорт Карлос Такам (35 победи, 27 с нокаут, 3 загуби и 1 равен). Африканецът беше трети в ранглистата на Международната боксова федерация (IBF). Според правилника на организацията при проблем с официалния претендент за титлата тогава шампионът трябва да се бие със следващия в класацията. В регламента на IBF не е описано какво ще се случи с контузения боксьор и дали той има право на задължителен нов мач с шампиона, след като се възстанови.
Медиите на Острова отчетоха, че шансовете на Пулев да получи нов шанс да се бие с Джошуа са минимални. Те пресмятат, че пред британската звезда има много по-големи цели. Неговият мениджър и промоутър Еди Хърн вече обяви, че основната задача е да се обединят четирите най-престижни световни пояса. Джошуа притежава титли на Международната боксова федерация и Световната боксова асоциация. Другите две са съответно в американеца Дионтей Уайлдър (Световен боксов съвет) и новозеландеца Джоузеф Паркър (Световна боксова организация).
"Пулев загуби своята позиция на официален претендент - коментира пред "България Днес" говорителят на "Мачрум" Антъни Лийвър. - Той ще трябва отново да извърви целия път. Все още не се знае колко дълго ще бъде извън ринга. Реално ние вече не се интересуваме от бъдещето на Пулев! Това е задача на неговия промоутър."
Пред Джошуа има и други варианти за мачове, които ще провокират много по-голям интерес за британските фенове в сравнение с двубой срещу Пулев. Неговите сънародници Дилиън Уайт и Дерек Чисора на няколко пъти го предизвикаха. Те също имат договори с "Мачрум", което допълнително ще улесни подобен двубой. Бившият световен шампион Тайсън Фюри изрази желание да се бие с Джошуа, а британските букмейкъри дори пуснаха коефициенти за подобен мач. Сред вариантите за съперник е и друга звезда Дейвид Хей.
Английските медии обявиха, че български фенове са поискали да им бъдат върнати парите за билети. Те са закупили пропуските с идеята да гледат мач с участието на Пулев, но след контузията това няма да се случи. Засега няма официален отговор по този въпрос.
Международната боксова федерация вероятно отново ще обяви елиминационен мач с участието на Пулев. Според спекулациите българинът ще се бие догодина с непобедения американец Джарел Милър (19 успеха, 17 с нокаут) и 1 равен.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама