Реклама
https://m.bgdnes.bg/zdrave/article/6521975 www.bgdnes.bg

През Ноември в Хил клиник цените падат с 1/2 advertorial icon

Всеки ноември в името на мъжкото здраве стартира кампания, наречена Movember (компилация от думите moustache и November). Нейната цел е да окуражи мъжете в напреднала възраст да прегледат простатната си жлеза като единствен начин за ранна диагностика на рака на простатата. Като част от световната кампания за рака на простатата през ноемеври 2017 Хил клиник намалява с 50% цената на профилактичен преглед. Прегледът ще струва 25 лв. през целия месец и ще включва консултация с уролог, ехографско изследване на органите в малък таз, измерване обема на жлезата, измерване на остатъчната урина и лабораторно проследяване на стойностите на простатно-специфичния антиген (PSA).

Повишените нивана PSA сочат за патологии на простатната жлеза , включително простатен карцином. Нормалната стойност е от 0 до 4 ng/ml. При показания над 4 ng/ml по преценка на лекаря могат да бъдат назначени допълнителни изследвания за уточняване на диагнозата. В Хил клиник всяка повишена стойност на PSA маркера се коментира с пациента от лекуващия уролог и се предприемат адекватни действия.

Кампанията Моември цели да повиши информираността относно характера на този тип рак, да подпомогне диагностиката и в крайна сметка да спаси живота на заболелите мъже. Част от инициативата е всеки мъж да се запознае със своята фамилна история. Ако в семейството има дядо, баща, по-голям брат, братовчед или чичо, развил простатен карцином, то скринингът трябва да започне дори след 45-годишна възраст. Важно е да се отбележи, че пациенти, които са преминали през операция на доброкачествено увеличена простата трябва да продължават до края на живота си веднъж годишно да посещават уролог, защото има вероятност да развият рак.

Хил клиник разполага с модерно урологично отделение и огромен опит в лечението на проблеми с простатата – както доброкачествено увеличена жлеза, така и рак на простатата. Хиляди български мъже са преодолели затрудненото уриниране с помощта на лекарите там. Мнозина се преборили рака на простатата, благодарение на навременната намеса на уролозите в столичната Хил клиник. Лапароскопски операции на злокачествени образувания в столичното болнично заведение се извършват с професионалната експертиза на проф. д-р Щолценбург – създател на иновативни техники за безкръвно и роботизирано лечение на тумори на простата, бъбреци, пикочен мехур и уретер и завеждащ отделение Урология в университетската болница в Лайпциг (Германия).

През ноември в столичната болница второто мнение за пациенти с открит рак на простата или бъбреци е БЕЗПЛАТНО.

За допълнителна информация и записвания за преглед: (02) 439 31 31

Реклама
Реклама
Реклама