Реклама
https://m.bgdnes.bg/zdrave/article/6528381 www.bgdnes.bg

С ходенето на работа с колело горим калории колкото при тренировка във фитнеса

Датски учени установиха, че хората, които отиват на работа с велосипед, горят толкова калории като при интензивен фитнес, пише в. "Дейли мейл", цитиран от БТА. 

Екипът на проф. Бернте Сталкнехт от университета в Копенхаген изследвал 130 души с наднормено тегло. Едните били помолени да се явяват на работа с велосипед, а другите да извършват упражнения във фитнеса. Хората, въртели педалите, изгубили 4,2 килограма от теглото си по време на тестовете. А упражнявалите се във фитнеса съвсем малко повече - 4,5 килограма.

Реклама

"Това е много добра новина за хората, страдащи от затлъстяване, които нямат достатъчно време за упражнения във фитнес салона", твърди проф. Сталкнехт.

Участниците в експериментите били на възраст между 20 и 45 години. Хората, които се придвижвали с велосипед, преминавали средно по 14 километра на ден. А групата от фитнеса извършвала интензивни упражнения в продължение на 35 минути дневно пет пъти седмично. След шест месеца загубата на тегло при двете групи не се отличавала съществено.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама