Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/6554366 www.bgdnes.bg

Серийни убийци напират за секс

Невиждан марш на някои от най-опасните серийни убийци шокира столичани! Прангите на 12 от доживотниците дрънчаха по коридорите в Административния съд в София на ул. "Г. Вашингтон", където те бяха докарани със специален конвой, за да поискат секс на спокойствие в панделата, видя "България Днес".
Някои от най-известните пандизчии жалят заповедта на шефа на затвора да има надзирател и камери в стаите за удължено свиждане, наречени "розови стаи". Екзекуторите искат да отпаднат строгите мерки, за да могат без притеснение да се отдадат на ласки с половинките си и да си направят бебета.
За пристигането на убийците беше направена специална организация, като входът на съда беше отцепен. Потресени граждани наблюдаваха със зейнали уста пристигането на кортежа от патрулки и бусове на Съдебна охрана. Въпреки че негодуваха, че не могат да пресекат улицата, минувачите усетиха, че става нещо, извадиха телефоните и започнаха да снимат.

Пазачите се погрижиха бруталните килъри да слизат един по един и по двойки да се качват към съдебната зала. Дори служителите в съда признаха, че не са виждали подобно чудо. Бандитите бяха с оковани ръце и крака, като някои от тях дори не можеха да се разкрачат, за да слязат от буса, и им се наложи да подскачат като зайци.
Един след друг в съда влязоха пернишкият сериен килър Станислав Методиев-Сиси, който лежи заради убийствата на съученичката си Биляна, на бармана Цветелин Карпузов и на полицейския син Кирил Христов-Багера; австралиецът Джок Полфрийман, който търпи 20-годишна присъда за убийството на студента Андрей Монов, както и Халил Хасан, който е осъден на доживотен затвор без замяна за грабеж и за брутално убийство на сина на имам.

Реклама


В съда дойде Марио Пеев-Щайгата, който удушил приятелката си Кристина с шнур за перде. Ченгетата му приписваха и убийствата на писателя Георги Стоев и на митническата шефка Шинка Манова. Появи се и осъденият доживот Мирослав Събев, който стана известен като "равденския убиец", след като погубил двама летовници братовчеди и ги заровил в дюните.

Други жалбоподатели са човекът на Златко Баретата - Юлиян Зашев, Назъм Азис, затрил таксиметров шофьор край Стамболово, "убиецът от Куманово" Йордан Петров, бившият полицай Живко Господинов, убил зърнен търговец. В каузата за секс без "Биг брадър" са се включили още петорният убиец Здравко Петров, братоубиецът Антонин Влаев, серийният килър от Харманли Митко Харакчиев, Енчо Енчев от Твърдица, пребил до смърт Наско Гърнето, и Ангел Велков, който е в зандана с 5 присъди за тежки криминални престъпления, сред които две за убийства и едно за причиняване на смърт по непредпазливост.
Опасните убийци бяха предвождани от Светломир Нешков-Куцара, който бе признат за виновен в опит за убийство на двама полицаи. Той е подел искането за отпадането на заповедта, тъй като много иска с любимата му да си направят дете зад решетките. Твърди, че няма как това да стане, ако ги дебнат надзирател и камера.


Пандизчиите се опитаха да представят като доказателство изрезка от вестник по случая, но съдия Димитрина Петрова им отказа. "Това не доказва нищо. Дори не искам да го чета, за да не бъда афектирана", каза съдийката. Затворниците се позоваха на Закона за защита на личните данни, като заявиха, че не е уредено кой ще съхранява кадрите от камерите и как ще се гарантира, че те няма да изтекат в публичното пространство.


Добри адвокати

Затворниците представиха видни познания по право, на които биха завидели някои от маститите адвокати. Те цитираха членове от конституцията, Европейската харта за правата на човека, Договора за функциониране на Европейския съюз и др., според които са нарушени правата им. Според пандизчиите със спорната заповед от февруари м.г. се нарушават правата и на хората, които им отиват на свиждане, а още повече, ако камерите заснемат и деца, което по думите им е недопустимо.

Аделина ГЕОРГИЕВА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама