Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/6555924 www.bgdnes.bg

Любо Пенев ще бута Боби

Войната между Любо Пенев и бившите му съотборници от златното поколение на българския футбол достигна апогея си. Треньорът на втория тим на "Валенсия" ще бута Борислав Михайлов от поста президент на БФС.

Кандидатурата на бившия нападател и селекционер на България бе издигната вчера. Датата не беше избрана никак случайно. На 17 ноември 1993 година се състоя триумфът на "Парк де Пренс" - 2:1 над Франция, който отвори пътя към САЩ '94.
Представител на аматьорския "Черногорец" (Ноевци) пристигна в националната база в Бояна с уведомително писмо за кандидатурата на Пенев. То не бе прието в канцелариите на съюза поради административна пречка.

Реклама

"Не ни приеха писмото, защото не са готови - нямат регистър - обяви адвокат Ивайло Гроздев, който е в инициативния комитет. - Това нормално ли е? Днешната дата е избрана символично. Това е писмо за намерението за кандидатиране на г-н Любослав Пенев. Човекът е професионалист и ще работи за благото на българския футбол. Като мине Изпълкомът, ще внесем документите. Но в БФС не са готови. Това е безхаберие. Издига го клуб от аматьорския футбол - "Черногорец" (Ноевци). Амбицията на Любо Пенев е да оправи футбола. Ще имаме инициативен комитет, ще имаме пресконференция. Все още не сме говорили с ЦСКА и Левски. Накрая народът ще ги измете. Хората убедиха Любо Пенев да се кандидатира, няма никакви кръгове."

Изпълкомът на БФС трябва се събере в началото на декември. На него ще бъде уточнена точната дата на конгреса. Той би трябвало да се проведе в средата на февруари идната година. До момента няма обявени други кандидатури за президент на футболния съюз освен Любо Пенев. Това не е направил дори Борислав Михайлов, но се очаква все пак той да се бори за четвърти мандат начело на родния футбол.

Пенев се изпокара с бившите си съотборници, които са част от управлението, преди три години, когато бе уволнен от поста национален селекционер. Той не се посвени да оплюе всеки един от тях, като дори нарече някои "неграмотни". В момента Любо е скаран и с Христо Стоичков, чийто бенефис пропусна без причина.

Близо до ЦСКА-София

Представителят на четвъртодивизионния "Черногорец" (Ноевци) Ивайло Гроздев обяви, че клубът ще издигне кандидатурата на Любослав Пенев. Той бе придружаван от Тони Миланов, който до преди месец бе маркетингов директор на ЦСКА-София. Тогава изненадващо напусна своя пост. По всяка вероятност решението му е продиктувано от ангажирането му с предстоящия конгрес. Миланов се похвали със снимка с Гриша Ганчев. Самият Ивайло Гроздев също e известен фен на ЦСКА.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама