Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/6569189 www.bgdnes.bg

Луна няма диплома за средно образование

Изпълнителката на ретро хита „Искам го - стискам го” била пълна отличничка, но някои правила в средното професионално училище в Шумен никак не допадали на буйния й темперамент.

Езиците й се отдавали лесно, малката Луна освен руския, навлязла бързо и в дебрите на английския език, което й помагало да е в час със западните хитове, но не и със задачите по алгебра, писа HotArena.

Реклама

„Единствено в Математическата гимназия в града ни имаше Музикална паралелка, за това избрах да уча там, но нямах шанс да изкарам нещата до край – огнен темперамент, истински „Овен”. В по-горните класове започнахме да ходим на бригади и да ни плащат за изработения труд. Това ме демотивира и повече не ми се ходеше на училище”, връща лентата на спомените Луна.

Така популярната шуменка започнала да работи каквото и падне под ръка. Едва на 15 години пеела в различни заведения край морето и дори криела истинската си възраст, защото по времето на соца било престъпление деца под 18 години да упражняват физически труд.

На 17 се преместила да живее в София и почнала работа ката секретарка в неголяма фирма. Освен да прави кафе на шефа си, в задълженията на Луна влизало и купуването на вестници . Прелиствайки ги, веднъж попаднала на обява: „Оркестър търси певица с готов репертоар”. Без да губи време, набрала телефонния номер и се явила на кастинг. Одобрили я и участията й по различни заведения в страната не закъснели. През 90-те се озовала на гурбет в Швейцария, където пеела в сръбското заведение „Гордония”, заедно с Драгана Миркович. Там нашенката разширила репертоара си със сръбски, италиански, английски и немски хитове, които изпълнява и днес.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама