Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/6609700 www.bgdnes.bg

Спасиха Пламен Сираков

Докторите: В реанимация е, следващите дни са важни, за да живее

Инсулт покоси комика Пламен Сираков. Това се случило преди ден, когато на една от репетициите актьорът се почувствал зле и припаднал. Бързата реакция на колеги и приятели му спасила живота.
"Борихме се за живота му с часове. Засега е добре, но е в реанимация. Оцеляването му зависи от силата на организма му и как ще понесе лечението", споделиха докторите от "Токуда".
Заради мозъчния удар се наложило актьорските ангажименти на Сираков да бъдат преустановени. Най-много актьорът се изявява в театъра на Искра Радева - "Искри и сезони". Последно той трябвало да играе в юбилейното представление на спектакъла "Женско царство". Заради инсулта се наложило Сираков да бъде сменен по спешност. На негово място влязъл големият син на Георги Калоянчев - Ивайло. В Сатиричния театър пък Сираков играе само в една постановка - "Кради по-малко", където влиза в ролята на професора. Там за негов заместник е повикан Ивайло Христов.


В момента близките на Сираков очакват у нас да се върне дъщерята на актьора, която живее в Испания. "От години казвам на татко, че не трябва да прекалява с месото, а той толкова обича барбекютата. Цар е на кюфтенцата, кебапчетата и пържолите. Много го бива в готвенето", ни каза преди години в интервю дъщерята на Сираков. Именно тогава от Драгалевци Сираков ни сподели: "Пред мен има красива полянка, цъфтят красиви лалета. Наблюдавам техните цветове и окраски. Тук съм вече 4-5 години и тази природа много ме зарежда и се надявам да се включа в нейния ритъм, защото по-велико от природата няма. Всичко друго е илюзия. Да се надяваме на по-добър късмет и както казва един мой приятел: "Ако не заспиваш с радост и с лъч надежда, няма смисъл да се обличаме и събличаме".

Лили АНГЕЛОВА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама