Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/6610201 www.bgdnes.bg

"Милан" пази Донарума за "Лудогорец"

"Милан" няма да продава през зимата най-големия си талант - вратаря Джанлуиджи Донарума. 18-годишното чудо на италианския футбол със сигурност ще бъде на разположение на "росонерите" за двубоите срещу българския шампион "Лудогорец". Двата тима ще мерят сили на 1/16-финалите на турнира Лига Европа през февруари.
През последните дни в Италия гръмнаха спекулации, че агентът на вратаря - Мино Райола, настоява за анулиране на договора му. "Скай Италия" твърди, че Райола се е срещал с хора от ръководството на "Милан", като разговорите са завършили положително и за двете страни. На този етап нито футболистът, нито клубът искат да се разделят.
Според изданието "Кориера дела сера" Райола е настоял в договора на Донарума да не бъде включвана освобождаваща клауза. От "Милан" са склонни да се разделят с Донарума единствено ако получат предложение в размер на поне 70 млн. евро през следващото лято. Това може да се случи и при условие че "росонерите" не успеят да се класират за Шампионската лига догодина.
Не е тайна, че сериозен интерес към най-добрия млад вратар в света има от "Ювентус". За момента Джанлуиджи категорично изключва възможността да заиграе в големия враг. От "Пари Сен Жермен" също имат апетити към Донарума, но миналото лято той отхвърли офертата им.
Тези дни дори старши треньорът на "Милан" Дженаро Гатузо отсече категорично, че няма никакви проблеми с вратаря.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама