Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/6651677 www.bgdnes.bg

МВР за убития Христов: Не изключваме версии, свързани с личния му живот

"Сигналът в СДВР е постъпил в 10,07 часа. Простреляното лице не е било на място, то е било транспортирано в болница от негови близки. Започнали са действия по неговото спасяване в 10:30, за съжаление в 10:49 ч. е починал. Лицето е 49-годишен български гражданин. Проверяваме много версии. Всички възможни места, откъдето може да е започнала стрелбата, се проверяват. Не изключваме и версии, свързани с личния му живот". Това каза на извънреден брифинг директорът на СДВР Ивайло Иванов по повод убийството на бизнесмена Петър Христов тази сутрин в столицата.

"Най-вероятно бизнесинтереси стоят зад убийството -  допълни директорът на националната полиция Христо Терзийски -  Имал е разностранни интереси - от строителство до хранително-вкусовата промишленост. Бил е с добра репутация в обществото".

Реклама

"Към настоящия момент нямаме данни, че спрямо него са отправяни заплахи. Имал е фирмен автомобил със шофьор, който го е придружавал. За бизнес интересите на лицето, не установяваме да е имал интереси в търговия с високорискови акцизни стоки."

"В момента тялото му е във ВМА. Ще му бъде извършена аутопсия. И да знаем дали е избягал стрелецът, няма как да го кажем пред вас", добавиха от полицията.

На журналистически въпрос към шефа на полицията Христо Терзийски дали има вероятност Петър Христов да е убит заради това, че е съдействал на МВР за разкриване на престъпление, той отвърна, че и тази версия също се проверява.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама