Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/6652161 www.bgdnes.bg

Адвокат, приятел на убития Христов: Случилото се е загадка, ходеше без охрана

"Човек, когото косвено цяла България познава чрез продуктите, които произвеждаше". Така адвокатът Александър Пелев описа своя приятел - разстреляния днес в София бизнесмен Петър Христов в тв предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви.

"Петър беше мой близък приятел.Познавахме се от 15 години", заяви той.

"Инвестираше значителни суми в производство си. Той беше сериозен бизнесмен, въпреки, че не обичаше да е под светлината на прожекторите. Той е правил много за града, в който живееше - Велико Търново", обясни Пелев.

Реклама

"Той беше спокоен, уравновесен човек, който си държеше на думата. Достатъчно е било едно ръкостискане, от там нататък няма никакви проблеми. Човек, с който се познаваха много чуждестранни бизнесмени. Имаше и сделки с израелски компании в сферата на недвижимите имоти", разказва още адвокатът.

"Той никога не се е притеснявал за сигурността си. Движеше се без охрана, без притеснение за своята сигурност. Колата му беше съвсем обикновена, не беше бронинара. Имаше само един шофьор с него. Аз нямам обяснение за себе си, от къде идват тези изстрели. За близките ни приятели убийството му също е загадка", заяви Пелев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама