Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/6656150 www.bgdnes.bg

"Милан" на живот и смърт с "Лудогорец"

Италианският колос "Милан" ще играе на живот и смърт в двата мача срещу българския шампион "Лудогорец" през февруари. Старши треньорът на тима Дженаро Гатузо хвърля всички усилия в този турнир. Това съобщава изданието "Кориере дело Спорт".

Причината е, че "росонерите" изостават много в класирането на Серия "А". "Милан" е на незавидната 11-а позиция. На практика единственият шанс да се преборят за участие в Шампионската лига догодина е през турнира Лига Европа, който трябва да спечелят.

Реклама

"Въпреки тежкия график и цикъла сряда-събота треньорът Дженаро Гатузо ще използва всичките си титуляри в турнира, където през февруари идва българският "Лудогорец", пишат в Италия.

Тази седмица има пауза в калчото и мачове няма да се играят. Първият мач между "Лудогорец" и "Милан" е на 15 февруари в Разград, а реваншът седмица по-късно.

"Милан" няма да напуска своя стадион "Сан Сиро". С такова съобщение излезе ръководството на клуба.

Напоследък упорито се говореше, че има планове за изграждане на чисто нов стадион и "росонерите" може да напуснат временно дома си. Проектът обаче бе занемарен още от предишния президент Силвио Берлускони. След това кметът на Милано Джузепе Сала сподели, че има различни варианти къде може да бъде построен нов стадион. Изглежда, скоро това няма да се случи.

"Ние никога не сме обявявали желание да напуснем "Сан Сиро". За "Милан" е важно да мисли за бъдещето си с идеята един ден да има собствен стадион, но нямаме желание да го делим с друг клуб. Подобно решение ще бъде взето в най-подходящия момент със съгласието на всички свързани с клуба", обявиха от "Милан".

Реклама
Реклама
Реклама