Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/6656505 www.bgdnes.bg

"Левски" пребори гърци и белгийци за Онгенда

"Левски" е преборил гърци и белгийци за бившия нападател на "Пари Сен Жермен" Ервин Онгенда. 22-годишният футболист е бил желан от гранда от южната ни съседка "Олимпиакос" и 14-ия в Про лига тим на "Юпен".

Гърците следят изкъсо ситуацията на футболиста още отпреди Нова година. Треньор на белгийците пък е Клод Макелеле, който отлично познава качествата на Онгенда. Въпреки това футболистът е предпочел "Левски". Това е малко изненадващо предвид факта, че "сините" не му предлагат директно договор, а ще го подложат на пробен период. Причината е, че нападателят не е играл от няколко месеца. Той разтрогна договора си с холандския "Цволе", след като записа точно 61 игрови минути за цял полусезон през пролетта.

Реклама

Според "сините" основната причина Онгенда да се навие за "Левски" е Габриел Обертан. Младокът е бил впечатлен, че именитият му сънародник е на "Герена". Така бившият халф на "Манчестър Юнайтед" е на път да спомогне за поредния звезден трансфер в клуба този сезон.

Онгенда е юноша на ПСЖ, като е минал през всички формации на френския гранд. В първия тим е привлечен от Лоран Блан. Дебютира в Лига 1 на 9 август 2013 година в мач с "Монпелие". На 22 ноември 2015-а бележи първия си гол в елита за победата с 2:1 над "Лориен". Двукратен шампион на Франция с "Пари Сен Жермен" - през 2014 и 2016 година. Има и две Суперкупи на страната. През 2013-а се разписва в двубоя за трофея - вкарвайки изравнителния гол срещу "Бордо". Парижани побеждават с 2:1.

В началото на миналата година новият треньор Унай Емери обявява, че няма да разчита на него. Така Онгенда преминава в холандския "Цволе", но записва едва 61 минути игра. През лятото напуска и оттогава е без отбор.

Нападателят вече направи първите си тренировки с "Левски" в Малта. Той бе въведен в отбора от сънародниците си Жуниор Мапуку и Антони Белмонт. Треньорът Делио Роси също отдели време да поговори с 22-годишния французин.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама