Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/6657412 www.bgdnes.bg

Маша няма да вика за Гришо

Бившето гадже на Григор Димитров - Мария Шарапова, няма да вика за българина в предстоящия първи тенис турнир от Големия шлем - "Аустрелиън оупън". Рускинята се изпусна по време на жребия, когато беше специална гостенка на организаторите. Тя беше попитана от водещия кой е нейният фаворот.

"Федерер се намира в много добра форма, но аз винаги съм харесвала Надал и начина, по който играе. Толкова е вълнуващ. Винаги се бори докрай. Ще викам за него", призна Маша, като не обели нито дума за Димитров. Българинът за пръв път в своята кариера ще започне под №3 в основната схема на турнир от Големия шлем. Това ще му позволи да има леки съперници в началните кръгове.
Хасковлията ще започне срещу квалификант на старта. След това ще играе срещу тенисист, които също идва от пресявките. Чак в третия кръг може да срещне по-сериозно препятствие в лицето на руския талант Андрей Рубльов. Гришо има лоши спомени от 20-годишния младок. През миналата година Рубльов победи Димитров във II кръг от Откритото първенство на САЩ със 7:5, 7:6, 6:3.
Вероятен съперник на осминафиналите може да бъде Джо-Филфред Цонга или Ник Кирьос, който победи българина в Бризбън. В четвъртфиналната схема на Гришо са Джак Сок и Кевин Андерсън.
Ако всичко върви по план, Димитров ще има възможност да се изправи срещу лидера в световната ранглиста Рафаел Надал на полуфинал. През миналата година двамата играха на същата фаза. Тогава испанецът победи в 5-сетова драма.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама