Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/6657636 www.bgdnes.bg

Китайче побелява от студ

Съдбата на китайски ученик привлече вниманието на милиони хора по света, след като снимки на замръзналата му коса обиколиха медиите и социалните мрежи по света. Третокласникът, живеещ в селските райони на Китай, изминава 4.5 км до училище в суровата зимна сутрин всеки ден, като това му отнема повече от час, съобщава Daily Mail. Облечено с тънки дрехи, момчето се изправя срещу минус девет градуса, за да се яви на изпит в началото на седмицата в малък град в провинция Юнан в Южен Китай. Баща му е работник-мигрант в друг град, а майка му го изоставя, гласи информацията в местните медии.

Уанг Фуман е на осем години и живее в къща от кал с баба си и по-голямата си сестра, пише "Профит". Директорът на училището, казва, че домът му е далеч от училище и той върви повече от час всеки ден, за да стигне до учебното заведение. Неговата класна стая няма отопление. Вчера в училището му започват заключителните изпити, като температурата пада до минус девет градуса сутринта. В резултат косата и веждите на момчето са напълно покрити със скреж, когато то пристига в клас. Очевидно обаче неговите 16 съученици, както и той самият, намират това за забавно. Според директора, момчето е трудолюбив ученик и надарен математик.

Снимка, направена от People's Daily, показва ръцете му, на които се вижда, че те са напукани и покрити с рани, както и със следи от измръзване, защото помага на баба си, като работи селскостопанска работа. Фуман, освен това, не е виждал баща си от няколко месеца. Снимката му развълнува особено много китайците, които коментират, че разликата между богатите и бедните в страната е твърде голяма.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама