Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/6658269 www.bgdnes.bg

Любо Пенев избухна: БФС дава 200 лв. за глас на изборите

Кандидатът за президент на БФС Любослав Пенев обвини настоящото ръководство на футболния съюз в опит за манипулиране на предстоящите избори. Легендарният нападател е кандидат за президент. Той ще се сблъска със сегашния бос Борислав Михайлов. Третият мераклия за поста е Ивайло Дражев. Битката за власт в родния футбол ще бъде на 16 февруари в София.

"БФС спонсорира гласове с по 200, 300, 400 лв. за онези, които ще дадат своя вот. Толкова ли струват нашите деца - попита на първата предизборна пресконференция Любо Пенев. - Чувам, че се организира спане, ядене и пиене. Делегатите трябва да внимават, за да не се изложат по стълбите и коридорите, защото в същия хотел ще има евродепутати. Ако някой пропусне рейса за залата, да не се притеснява, тя е близко."

Реклама

Пенев призова кандидатите да гласуват по съвест.

"Който не си я намира, нека да я потърси. Отворете гардеробите, автомобилите и я изтупайте - отправи още един апел към делегатите на конгреса Любо Пенев. - Представители на БФС обикалят и заплашват регионалните структури и отбори. Не си го измислям, това е факт. Казват, че сега Любо като дойде, ще ви изгони всичките. Това няма да стане. Ще има промени само по върховете, защото рибата се вмирисва откъм главата. Хората по регионите ще продължат да си работят, но всичко ще бъде под контрол. Нашият футбол е ръждясал. Моята цел е да построим небостъргач."

Бившият селекционер на националния отбор потвърди една от своите цели да вдигне нов стадион.

"Ще поискам от държавата да даде парцел - разкри Пенев. - Стадионът трябва да е чисто футболен. Имаме нужда от него. Не може националният отбор да плаща наем за мач и за тренировки."

Голмайсторът на "Валенсия" и "Атлетико" (Мадрид) има визия как да изглежда Изпълкомът. В него няма да има собственици на клубове, както е в момента. Целта е да не се получава конфликт на интереси.

"Моето мото е ред, дисциплина и организация. Важно е ежедневно да бачкаме. Ще се консултирам с хората от моя екип, но последното решение ще вземам аз. Затова ще нося и отговорността - разкри още от своите виждания Пенев. - Няма да издам конкретно какво ще направим, за да не ни копират. Ето, казахме как ще намалим таксите и те веднага го въведоха."

За втори път след интервюто си за "България Днес" Любо Пенев отрече неговата кандидатура да е инициирана от Гриша Ганчев или друг познат футболен деятел.

Реклама

"Зад мен няма кръг, квадрат или триъгълник - обобщи в типичния си стил Пенев. - Благодарен съм на феновете на ЦСКА, които вече обявиха своята позиция. А тя е за Любо Пенев. Учудвам се защо ръководството на клуба още не е казало коя страна ще вземе. Сега е битката. Който иска да е част от промяната, нека да се покаже. Искаме всичко да бъде честно и демократично."

Според Пенев в момента ситуацията в българския футбол е по-зле, отколкото, когато той беше селекционер на националния тим.

"Тогава казах, че сме на дъното - припомни Пенев. - Сега сме на дъното от самото дъно. Това не ме плаши. Настоящото управление на футбола изхвърли всичко в боклука. Отидохме стремглаво надолу."

Любо Пенев отдели специално внимание, за да представи част от своя екип. Той дори направи забележка на фотографите да направят място на неговите поддръжници. Сред тях беше и легендарният защитник на "Левски" и националния отбор Николай Илиев. Пенев сподели, че в неговия екип има място за Христо Стоичков, който също не е в добри отношения с Борислав Михайлов.

Николай Илиев се обърна към най-близките сподвижници на Борислав Михайлов - Йордан Лечков и Емил Костадинов.

"Няма как да накарате децата да спортуват, ако работите по 10-20-30 часа в годината, а през останалото време гледате само вашите интереси в БФС."

Реклама
Реклама
Реклама