Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/6659843 www.bgdnes.bg

Каранга купонясва в Бразилия

Сагата със звездата на ЦСКА Фернандо Каранга продължава с пълна сила. Голмайсторът на Първа лига купонясва в Бразилия, докато феновете на "червените" са в паника дали той изобщо ще се върне в България. Официалната причина за закъснението на нападателя е проблем с продажбата на негов имот. Истинската е, че Каранга е изкушен с огромна заплата от китайски отбор и иска да напусне ЦСКА или да получи драстично увеличение на парите си. Каранга получава около 10 000 евро на месец в ЦСКА, докато азиатците му предлагали 1,5 милиона долара на година. Това е с над 10 пъти повече от сегашното му възнаграждение. Проблемът е, че трансферната сума, предлагана за голаджията, не удовлетворява шефовете на "Армията". От Борисовата градина са склонни да го продадат само за сума от порядъка на 10 млн. евро. Договорът на Фернандо е изряден и е до лятото на 2019 година. При положение че той откаже да се върне в ЦСКА, правата му ще бъдат спрени от ФИФА.

В четвъртък вечер съпругата на Каранга Карла публикува снимка, на която заедно с Фернандо искрено се забавляват в Бразилия и по нищо не изглежда да се готвят скоро да хванат самолета за България. Жената на Каранга веднага бе залята с призиви от феновете на "червените" да каже каква е истината за бягството. По-късно тя изтри фотото, но на следващия ден опита да успокои "червените" с думите "Фернандо обича ЦСКА и иска да се върне. Лъжа е, че ще да напуска". По-късно тя изтри снимката и коментара си...

"България Днес" потърси главния мениджър на клуба Стойчо Стоилов, който също опита да успокои феновете, без да разплете случая. "Ще излезем с информация по случая "Каранга" на официалния сайт на клуба - каза Стоилов. - Единственото, което мога да ви кажа в аванс, е, че новините са добри и нашите привърженици няма от какво да се притесняват."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама