Реклама
https://m.bgdnes.bg/retsepti/article/6660650 www.bgdnes.bg

КИФЛИ

Необходими продукти:

1 кг брашно

350-400 мл прясно мляко (вода)

6-7 г суха мая

50 г мас (масло, маргарин)

10 г олио

10 г захар

15 г сол

Начин на приготвяне:

В затопленото мляко се слагат маята, захар, мас, олио и по-голяма част от брашното. Замесва се тесто и след това се добавя солта. Добавяме останалото брашно до получаване на меко тесто. Слагаме в намаслен съд, покриваме със фолио и оставяме да втаса. После тестото се разделя на топки, разточваме ги и слагаме пълнеж по желание, като завиваме кифлата. Мажем с разбито яйце и мляко или само с мляко. Печем на 200-220 градуса за 15-20 минути.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама