Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/6661157 www.bgdnes.bg

СДВР:Български гражданин на 45 години стои зад бомбените заплахи

Български гражданин на 45 години е подавал фалшивите сигнали за взривни устройства на територията на България и други европейски държави. Това съобщи директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов.

Той даде подробности във връзка с установения автор на злоумишлените обаждания.

„Бяха получени множество злонамерени телефонни обаждания за поставени взривни устройства на територията на различни обекти – Аерогара София, НДК и Народно събрание. Бяха извършени необходимите проверки – такива взривни устройства не бяха открити” поясни комисар Иванов.

Реклама

„Всички служби за сигурност в България проведоха много оперативно-издирвателни мероприятия. Беше направен контакт с партньорски служби”, каза директорът на СДВР.

Той посочи, че обажданията са направени от карта на чужд мобилен оператор.

„Беше установен подателят на сигналите. Това е 45-годишен български гражданин, който се намира на територията на страна от ЕС. Установено е за това лице, че е подавало множество сигнали, освен до обекти на територията на България и до различни европейски институции“, каза комисар Иванов и уточни, че заподозреният все още не е задържан.

„На Аерогара София бяха 3, вчера за НДК имаше 2 сигнала и за Народно събрание имаше 1 сигнал”, заяви комисар Иванов и добави за заподозрения: „От доста време не е на територията на България. В момента имаме конкретна информация, че е на територията на дадена страна, просто умишлено не искам да я споменавам, нека колегите да могат да си свършат работата”.

„Последният сигнал беше подаден на горещия телефон на Община Кърджали вчера следобед. Данните, които имам, със сигурност категорично мога да потвърдя, че от 2012 г. насам мъжът подава сигнали. Има криминални регистрации за шофиране след употреба на алкохол”, поясни комисар Иванов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама