Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/6662028 www.bgdnes.bg

Шизофреник убиец напада деца

Родители във Велико Търново притеснени, че Роналд Стоянов може да удари пак

Шизофреникът убиец Роналд Стоянов заплашва деца във Велико Търново, алармираха вчера потресени родители. След дълъг престой в психиатрията Роналд отново е на свобода и обикаля преспокойно по улиците на града, преследвайки ученици.

"Както вече знаем, на полицията не може да се разчита да опази децата ни. Затова внимавайте, не оставяйте децата си без надзор. Моят син преди няколко дни едва се измъкна от лапите на този изрод", написа притеснена майка в една от училищните Фейсбук групи.

Реклама

От коментарите на други родители става ясно, че убиецът Роналд е посягал и на други деца. Психарят често е забелязван да обикаля по обед около училище „Бачо Киро“. На няколко пъти пробвал да влезе в сградата, крещейки несвързано, но охраната го спира.

През останалото време Роналд се навъртал около новата детска площадка в кв. "Картала". Именно там на няколко пъти влизал в конфликт с играещите деца.

"Полицаите твърдят, че нищо не могат да направят, защото законът го пази. Дори и да посегне на някое дете, няма да лежи в затвора", оплакват се родители.

Причината е фактът, че Роналд Стоянов е освидетелстван с диагноза шизофрения. Това му позволи да избегне наказание, след като преди шест години брутално разчлени майка си в семейното жилище. Няколко часа по-късно е заловен от ченгетата да се разхожда гол из улиците на града. Аутопсията тогава показа, че Роналд е наръгал родителката си цели 25 пъти.

След ареста Роналд бе освидетелстван и пратен в лудница. Там престоя четири години и след заключения на лекарите, че не е опасен, бе пуснат да се прибере вкъщи.

Реклама
Реклама
Реклама