Реклама
https://m.bgdnes.bg/retsepti/article/6663827 www.bgdnes.bg

Чесново сладко

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4 глави чесън

100 г захар

30 мл зехтин

30 г краве масло

100 мл тъмен балсамов оцет

1/2 връзка мащерка

2 с. л. зелен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В касерола се загряват зехтинът и маслото, пускат се обелените скилидки чесън и се пържат на много слаб огън, докато омекнат и започнат да се карамелизират. Зеленият пипер се смила на едро и се добавя към чесъна. След 3-4 мин се налива балсамовият оцет. Прибавят се захарта и мащерката. Готви се още 10 мин и се охлажда.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама