Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/6666079 www.bgdnes.bg

Кредитори дирят брата на шесторния убиец

Шесторният убиец Росен Ангелов се оказа забравен и от най-близките си роднини, показа проверка на "България Днес". Седмица след като Ангелов бе открит мъртъв, братът и сестрата на Ангелов така и не са поискали тялото му за погребение.

"До момента близките на Ангелов не са се свързали с нас, за да получат трупа или оформят документите за смъртта му", обявиха от прокуратурата.

Реклама

Така за властите остава вариантът със служебно погребение. По закон то трябва да се организира от Столична община, където е последната адресна регистрация на зловещия касапин. Самата процедура ще се забави още няколко седмица, защото прокуратурата отказва да освободи тялото на Ангелов. Причина са продължаващите следствени действия. Какви са те, от държавното обвинение отказват да кажат, макар още миналата седмица да обявиха, че случаят с касапницата в Нови Искър е доказан категорично. Събраните доказателства и изготвените експертизи сочели, че Ангелов е убил сам Кети Кюхова и семейството й заради ревност. След това се самоубил, използвайки пистолет със заглушител.

Забавянето около случая дава възможност на роднините да размислят, обявиха разследващи. Дори и да откажат да го погребат, братът и сестрата ще имат нужда от документи за смъртта заради уреждане на въпросите с общото наследството от родителите им.

"Говорих с един от братовчедите на Росен. В краен случай той е готов да стане наследник и да уреди формалностите около погребението. Преди това обаче трябва да види тялото, защото подозираме, че става дума за подмяна, за да заличат следите около истинския извършител", разказа кметът на балчишкото село Змеево, където е роден Росен Ангелов.

Познати на касапина не са изненадани от новината, че близките са се отрекли от него. Пред репортер на вестника те разказаха, че Ангелов отдавна не поддържал връзка с роднините си. Пътищата им се разделят още докато шесторният убиец няма 20 години. Едва изкарал казармата, Ангелов напуска балчишкото село Змеево където е роден, и се мести в София. Братът и сестрата заживяват в Добрич. След това тримата почти не се виждат или чуват. За последно ги събира продажба на наследствен имот в шуменско село. От документите по сделката става ясно, че през август 2013 г. тримата са продали близо шест декара ниви. По това време Росен Ангелов е с влязла в сила присъда за блудство с дете и уж се издирва от МВР. Това не му пречи лично да се яви пред нотариус, за да се подпише под сделката.

Малко преди това Ангелов дава официално разрешение на брат си да ползва семейната къща на родителите им.

Освен срама от грозната постъпка на Росен, подобно на него и роднините трудно могат да си позволят плащане на погребението.

Реклама

Братът на Росен от години е затънал в дългове, твърдят запознати.

"Объркали сте телефона", тросна се роднината на касапина и затвори.

"Вероятно ви е помислил за поредния кредитор, който го издирва под дърво и камък", коментира позната на семейството.

Притиснат от дългове, братът на убиеца, който е пенсиониран военен, е принуден да напусне родния си Добрич. По последна информация работи в Боровец. Докато е в нелегалност, съдия-изпълнител е обявил на търг наследствения апартамент. Причината е неплащана от няколко години ипотека. Отделно срещу него има и още две възбрани от недоволни кредитори, показа проверка на вестника.

Близки до семейството твърдят, че и сестрата на касапина не е особено добре с парите. Дамата преди години пробва да започне бизнес с масажи и козметични услуги. Според слухове тя имала намерение да дойде при Росен в София. След като плановете се разсъхват, дамата продължава да живее в схлупена къщурка в краен квартал на Добрич.

Фекална война със съседи

На системен тормоз от комшии е бил подложен шесторният убиец Росен Ангелов, научи „България Днес“. Години наред Горския човек редовно получавал пратки с екскременти за отмъщение. Те най-вероятно идвали от съсед от вилната зона на село Луково, който не бил доволен от самонастанилия се бандит, издават запознати.

След масовото убийство стана ясно, че полицай е посетил Росен Ангелов още преди две години във вилата, която Росен Ангелов обитавал без разрешение. Поводът за срещата била жалба, която съсед подава, след като е бил обран. Униформен от Своге се заел със случая и дори провел разговор с килъра, но нищо повече. Обяснил на подалия жалба съсед, че няма основание да предприеме други действия. Не е ясно дали тогава ченгето е установило, че Росен Ангелов има влязла в сила присъда за педофилия и трябва да е в затвора. Комшиите решили да действат и започнали системен тормоз, за да прогонят извратеняка.

„Може подобна миризлива пратка да е разярила Ангелов в деня на убийството и затова да е действал с такава агресия, когато е убил шестимата в Нови Искър“, коментират разследващи.

На миризлив колет в бърлогата на шесторния убиец се натъква и репортер на „България Днес“. Пратката, грижливо опакована в синя подаръчна хартия и облепена с тиксо, бе захвърлена край телената ограда на изоставената вила, в която Росен Ангелов се самонастанил и живял години наред необезпокоявано, далеч от любопитни погледи и полицейско присъствие.

Реклама
Реклама
Реклама