Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/6674500 www.bgdnes.bg

100 бона за Рошу

"Левски" ще се изръси сериозно, за да се раздели с един от нежеланите футболисти. Халфът Нелуц Рошу ще прибере 100 000 евро, за да се съгласи да разтрогне със "сините", съобщават медиите в Румъния.

Както е известно, треньорът Делио Роси не е никак доволен от представянето му на "Герена" и не смята да разчита на него. 24-годишният футболист, за когото бяха платени 150 000 евро през лятото, няма да напусне с празни ръце. "Левски" му предлага щедро възнаграждение, за да се отърве от него.

Реклама

Рошу, който изигра едва 4 мача за "сините", ще получи обезщетение в размер на 100 000 евро, обявиха румънците. Това се равнява на заплатите му за една година напред. Халфът прибира по 8000 евро на месец, а контрактът му с "Левски" е до лятото на 2020 година.

В момента футболистът е на лагер със "сините" в Малта и дори игра едно полувреме в първата контрола на тима. Той беше спряган като разменна монета около евентуалния трансфер на Ривлдиньо от "Динамо" (Букурещ) на "Герена". Този трансфер е на път да пропадне окончателно.

Всъщност Рошу е още при "сините" именно заради забавянето на селекцията на отбора. Роси не смее да се раздели с нито един от настоящите си играчи, докато не му бъдат осигурени нови попълнения. Главният мениджър Асен Букарев обяви в началото на седмицата, че до 2-3 дни очакват отговор от трима футболисти, на които са пратени оферти. Последната информация от клуба е, че се чака отговор от набелязаните чужденци до вчера.

От клуба са отправили запитване към "Ботев" (Пд) за цената на Дуде Ндонгала. На този етап "канарчетата" обаче не са склонни да се разделят с футболиста. Вариант за трансфер на 23-годишния нападател има едва след края на сезона. Това гласял отговорът на пловдивчани до "Герена".

Снощи "сините" изиграха втората си контрола от лагера в Малта с австрийския "Волфсбергер". Срещата бе наблюдавана и от собственика Спас Русев, който се присъедини към отбора в събота. Участие в мача не взеха защитникът Холмар Ейолфсон и халфът Антони Белмонт. Първият наваксва изоставането в подготовката заради ангажиментите си с националния отбор на Исландия. Французинът е с контузия и пропусна няколко тренировки. От травмите си са възстановени Милош Цветкович и Жорди Гомес. Те не играха в първия спаринг. Излекуван от вирусно заболяване е нападателят Жуниор Мапуку.

Реклама
Реклама
Реклама