Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/6676266 www.bgdnes.bg

Дърво в офиса носи пари

 Фън шуй за 2018 г. в синьо и зелено

Годината на Кучето е идеална за отказване от пушене

Ако хармонията в битието се случваше с лекота благодарение на факта от фън шуй, че печката ви не се намира до мивката, животът щеше да е действително песен и благодат.

Методът фън шуй, който действително почива на подобни вярвания, обаче е изключително разпространен и извън родината си Китай. Въпреки железните си правила за естетиката и хармонията в дома всяка година фън-шуй може да се нагоди според годината от китайския календар с нови идеи, цветови решения и правила. Хармонията си е хармония, а естетиката - естетика, без значение коя година е. През годината на Жълтото земно куче някои от правилата за хармония в дома и офиса се променят.

Реклама

Според специалисти тази година е подвластна на Земята като основен елемент в периода. И с цел да се балансира земният елемент в годината, е добре енергията му да се усили именно с цветове, които са част от земята - зелено за растителността и дърветата, синьо и черно за водата. Ако не им вярвате, погледнете глобус или снимка от сателит на Земята - съставена е именно от цветовете зелено и синьо. Фън шуй правилото за тази година предполага именно присъствието на тези цветове. В облеклото, в обзавеждането, тези няколко цвята ще предразположат към хармония и благоденствие.

Част от съветите за повече пари, успех или щастие са да украсите или обзаведете дома и офиса с тези цветове. Специалистите по фън шуй дори съветват фирмите, които още нямат лога или запазени знаци, да използват цветове като черно, синьо и зелено за марките си. За засилване на успеха и парите на работа пък е добре при възможност да декорирате офиса или бюрото със зелени или сини елементи. За онези, които не могат да си позволят да поставят аквариум или саксия с дръвче на бюрото, то предмети и аксесоари в зелено, черно или синьо са подходящи, за да концентрират енергията на печалбата и корпоративния успех към себе си. За останалите е добре да знаят, че истински дръвче или аквариум с рибки ще им донесе пари, работа и благоденствие в живота.

Тъй като през 2018 г. фън шуй залага и изключително много на баланса, според тенденциите за тази година не е добре да се придържате само към един от цветовете, властващи в Годината на Кучето. Хармония не се постига с едно, а с няколко съпътстващи елемента, затова не разчитайте, че само черните дрехи или черните аксесоари в офиса ще помогнат на фирмата и вас да просперирате.

Но както думите на китайските мъдреци, така и правилата тук не са еднозначни. Земята е основата, центърът и в нея са заключени други два елемента - метал и огън. Затова и за хармонизация на енергията от елемента Земя и стабилизиране при някои от зодиакалните знаци в китайския зодиак ще е нужно да включат червен и жълт цвят, за да просперират и да постигнат баланс и хармония в живота и работата. Червеното и жълтото обаче не бива да доминират като цветове или предмети над тазгодишния основен елемент - Земята, съставен от сини и зелени нюанси, категорични са фън шуй експертите. Или иначе казано, дори да забравите за доминиращия фактор на земния елемент и облечете нещо червено или купите диван в жълто, то се постарайте да поставите някакъв аксесоар в черно, синьо или зелено. Балансът е всичко. За дрехите всъщност е доста лесно - правилната комбинация за хармонизиране на енергийните потоци е дървеният елемент с цветове от елемента метал. И както по-горе стана ясно, съвсем не е така просто – фън шуй предупреждава, че металът е способен да разреже дървото, затова, ако това е изборът за тоалет, декорация или интериор, то винаги трябва да присъства цвят от елемента вода, за баланс - тъмносиньо, петролно, черно, небесносиньо.

Не на последно място участието на земята и водата са преплетени и в здравето, като съветите са да се пие повече вода (каква изненада) и да се консумират повече "храни от земята" - кореноплодни. Тъй като водата храни земния елемент, не на последно място за хармонията и здравето е важен балансът между всички "съставки" на земния елемент - вода, дърво, метал, огън.

Реклама

У дома или в офиса не е нужно само да акцентирате върху цветовете, важни за годината. Подредбата на мебелировката е от ключова важност, като там правилата на фън шуй не се променят. Входната врата може да е с нов цвят - син, зелен, металик, но е добре тя да е постоянно чиста и в идеално състояние, тъй като това носи богатство. Растение до вратата пък ще засили именно земния елемент, но и ще донесе положителна енергия. Растения в кухнята като билки, подправки и цветя ще покрият изискванията за земен елемент и цветово решение за годината, но и ще помогнат за баланс, ако имате червено или черно. Тези два цвята, ако не бъдат "укротени", могат да доведат до пожар или наводнение в кухнята, смятат фън шуй специалисти. В трапезарията и дневната е добре мебелите да са пропорционални на помещението. Лампа в ъгъла активира богатството, но тя трябва да е по диагонал на вратата. Цветя на масата за хранене и огледало срещу нея пък ще стимулират положителните влияния, докато се храните.

     Затворете вратата на банята

Най-важното помещение за едно семейство - спалнята, ще повиши енергийната си сила, ако леглото е "укрепено" от две нощни шкафчета. За да подсилите влиянието на елемента земя, е добре върху тях да има вази с вода и растения. Те не позволяват добрата енергия "да изтече". По същия начин може да се декорира и банята, но за нея фън шуй специалистите предупреждават, че трябва да е с постоянно затворена врата.

Годината на Кучето освен като цветови решения за късмет и благоденствие според експертите е добра и за ново начало и отказ от вредните навици. Отказ от тютюнопушене, алкохол, прекалено угаждане с храна или недояждане заради суета ще си отидат много по-лесно през Годината на Жълтото куче.

Специалистите смятат и че това е времето, в което проявената доброта, щедрост и милосърдие ще се върнат многократно на онези, които действително ги проявяват от сърце.

Симона Борисова

Реклама
Реклама
Реклама