Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/6676719 www.bgdnes.bg

Вижте звездите от нощта на Гилдията на филмовите актьори (Галерия)

Черната комедия "Три билборда извън града" спечели три отличия на церемонията за наградите на американската Гилдия на филмовите актьори, в това число и водещия приз за най-добър актьорски състав, предадоха световните информационни агенции.

Призът за най-добър актьор беше присъден на британеца Гари Олдман за превъплъщението му в образа на Уинстън Чърчил във филма "Най-мрачният час". С наградата за най-добра актриса в поддържаща роля беше отличена Алисън Джани за ролята й в "Аз, Тоня".

Реклама

В телевизионните категории отличието за най-добър актьорски състав в драма беше спечелено от поредицата "Това сме ние". В категорията за комедия беше отличен актьорският състав на "Вице". Призовете за най-добра актриса в телевизионна драма и най-добър актьор в телевизионна драма бяха присъдени съответно на Стърлинг Браун за "Това сме ние" и Клеър Фой за "Короната".

За най-добра актриса в телевизионна комедия беше обявена Джулия Луис-Драйфъс за "Вице". Призьорката, която се бори с рак на гърдата и доскоро беше на химиотерапия, пропусна наградната церемония церемония, но сподели, че се е забавлявала да я гледа от дома си. Отличието от нейно име приеха Кони Бритън и Манди Мур. Наградата за най-добър актьор в телевизионна комедия беше присъдена на Уилям Мейси за "Безсрамници".

Холивудската звезда Никол Кидман получи приза за най-добра актриса в телевизионен филм/ лимитиран сериал за ролята си в "Големите малки лъжи" на HBO. За изпълнението си в същата продукция за най-добър актьор в телевизионен филм/лимитиран сериал беше обявен Александър Скарсгард.

В сегмента "In Memoriam" бяха почетените починалите през изминалите 12 месеца актьори, сред които Дейвид Касиди, Адам Уест, Бил Пакстън, сър Роджър Мур, Роуз Мари, Дон Рикълс, Джери Люис, Джери ван Дайк, Мигел Ферер, Пауърс Бут, съобщи Контактмюзик. На състоялата се в "Шрайн одиториъм" в Лос Анджелис американската Гилдия на филмовите актьори почете с приз за цялостно творчество ветерана Морган Фрийман.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама