Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/6677816 www.bgdnes.bg

Пуснаха предсрочно осъден за Черния Великден

Иво АНГЕЛОВ

Живко Желев, който беше осъден за смъртта на 6 деца на Черния Великден, е освободен предсрочно от затвора и купонясва в дискотека. Това разкри пред "България Днес" Катя Трифонова, майка на загиналия Трифон.

На 23 април 2011 г. шестима младежи - Трифон, Яница, Георги, Евгени, Красимир и Мелин, загинаха в Симеоновград, ударени от шофьора Данаил Георгиев, загубил управлението над автомобила си. Водачът получи 12 г. затвор, а братовчед му Живко Желев, който му дал ключовете от колата си - 7 г., реши Върховният касационен съд.

Реклама

Живко бил вкаран в затворническото общежитие в Гълъбово през февруари 2013 г., по-късно е преместен в затвора в Стара Загора и през август 2017 г. е бил пуснат предсрочно на свобода.

"В шок съм! Не мога да повярвам на гаврата с паметта на убитите деца. Със съпруга ми не сме на себе си от яд, че са го пуснали след едва три години и половина. Той реално не имал истински престой в затвора, защото всеки ден ходеше на работа, разхождаше се спокойно, а събота и неделя се прибираше вкъщи. Това не е наказание, това е почивка. Наши познати са го виждали да се разхожда добре облечен и ходел в магазини да си пазарува", заяви емоционално Трифонова.

"Вместо Живко да се покрие и да покаже някакво смирение, че е виновен за смъртта на 6 деца, той ходи в дискотека в Студентски град в София и се снима. Беше ясно, че за двамата осъдени животът ще продължи и след затвора, но поне да не се държат толкова нагло. А нашият син Трифон никога няма да се върне", добави почернената майка.

След излизането си от затвора Живко се преместил да живее в София. Имал приятелка, а по непотвърдена информация записал да учи за висше образование. Кадърът, на който е с момиче, е направен в популярна чалготека, където купоните са запомнящи се, а понякога има и полуголи танцьорки за радост на посетителите.

"Шофьора го осъдиха на 12 години, но няма да се учудя, ако на 4-ата или 5-ата година и него го пуснат. Такова е българското правосъдие. Предполагах, че ще има предсрочно освобождаване, но когато вече се случи, е много тежко", заключи Трифонова.

Реклама
Реклама
Реклама