Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/6677836 www.bgdnes.bg

Боеве и арести за богаташчета

Боеве между здрави охранители, стрелба напосоки и пиянски изпълнения. Това е само част от репертоара на синовете на богаташите в България.

Последният случай е от неделя, когато бе арестуван милионерският син Християн Гущеров, но има още няколко забележителни примера през годините.

Реклама

Преди три месеца за безразборна стрелба посред бял ден в централния столичен квартал "Лозенец" бяха задържани двама популярни наследници. В ареста се оказаха Йордан Златков, син на Злати Златев-Златистия, и Калоян Арсенов, син на бившия екоминистър от НДСВ Долорес Арсенова.

След празнуване в заведениe по случай раждането на дете на Калоян Йордан взел законно притежавания пистолет на своя приятел и стрелял във въздуха. От стрелбата посред бял ден куршуми счупиха прозорците на апартамент, като по чудо нямаше жертви. В жилището имало младо семейство с малко дете, което с огромна доза късмет се разминава с куршумите.

Прокуратурата обвини сина на кримибоса за стрелбата, като той ще отговаря за квалифицирано хулиганство. Обвинение за неправилно съхранение на оръжие и 500 лв. глоба застигна Арсенов.

"Със сигурност искам да се извиня на семействата, че съм ги стресирал по този начин. Съжалявам", каза тогава Йордан Златков.

Реклама

През 2010 г. други двама богати наследници влязоха в кримихрониките, но този път не бяха на една страна, а се оказаха в конфликт. Охранители на Георги Славов - Жоро Главата и Владо Арабаджиев се биха и стреляха пред нощно заведение в Пловдив. Георги е син на взривения в асансьор съдружник на братя Маргини Стоил Славов, а Владо - наследник на хотелиера Ветко Арабаджиев. И двамата били с десетина души охрана, а големият скандал тръгнал от дребен проблем.

Владо Арабаджиев имал запазено сепаре в заведението. Малко преди той и компанията му да пристигнат, Жоро Главата се появил в нощния клуб и седнал на резервираната маса. След като синът на известния хотелиер пристигнал и видял, че масата му вече е заета, се скарал с компанията на Главата. Фирмата - охранител на заведението, извела мъжете на улицата, където започнала и престрелка.

Враждуващите изчезнали с луксозни возила от мястото на инцидента в неизвестни посоки. Оказа се, че Славов се е движел с обявен за издирване луксозен "Мерцедес".

След инцидента Жоро Главата и 7 от неговите охранители бяха задържани за 24 часа в ареста. По това време той беше гадже с Николета Лозанова и впоследствие разкри своя версия за инцидента, която е свързана с плеймейтката.

"Конфликтът ни сигурно е заради Николета, тъй като Владо много я харесва. Веднъж й беше говорил някакви глупости в Пловдив, беше я дърпал. Покрай това за първи път се скарахме лятото в Слънчев бряг, тъй като аз му казах каквото имаше да му казвам. Той пак подскачаше, но там не си е у тях. Снощи Владо си отмъсти", заяви преди години Славов-младши.

До съдебната зала стигна Мартин Чоков - син на бившия кмет на Галиче Ценко Чоков. По-рано този месец Районният съд във Враца го оправда по делото за побой, нанесен по хулигански и расистки подбуди. Решението може да бъде обжалвано пред Окръжния съд. Според магистратите няма достатъчно доказателства, че именно Мартин е нанесъл лека телесна повреда на 19-годишния Радослав Илиев. Самият Илиев се отказа от показанията си по време на процеса.

Чоков-младши имаше обвинения за участие в престъпна група, отвличане, побой и лихварство. Пет обвинения има и баща му Ценко - за организирана престъпна група, лихварство, отвличания, телесни повреди и палежи.

Реклама
Реклама
Реклама