Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/6730994 www.bgdnes.bg

Петър Рачков плати глобите си за книжката

Адвокат Николов: Той няма общо с никаква дрога

Кръвта вода не става, с брат му Димитър са си много близки

Трите глоби, които Петър Рачков получи за шофиране без книжка, са платени до стотинка. Това съобщи за "България Днес" адвокатът на семейството Радослав Николов. Той разказа за тежкия момент, през който е миналото семейството на Петър, и подчерта, че с известния му брат - комика Димитър Рачков, са в прекрасни отношения.

Името на Петър Рачков се прочу покрай проблемите с Темида, след като бе заловен да шофира без книжка три пъти в рамките на две седмици. Той бе глобен от съда и ще получи документа си, когато изтече наказанието му. След това отново ще е зад волана.

Реклама

"Петър е свястно момче, а семейството им е много сплотено. С Димитър Рачков не са скарани, напротив. Кръвта вода не става и всичко, което се изписа, не отговаря на истината", разказа още близкият до семейство Рачкови адвокат Николов.

Той разкри и че бащата на Петър и Димитър е сериозно болен и шумът в медиите му се отразява много зле. Каза и че не очаква обвинения по друго разследване, в което е замесено името на Петър - за нарколаборатория в помпената станция край село Черни връх.

"В онзи момент Петър най-вероятно е бил в дупка, имал е лични проблеми - нещо, което се случва на всеки. Медийният шум го изнервя, особено след като го изкарват едва ли не най-големият престъпник в България", каза още адвокат Николов.

Заплетеният казус с нарколабораторията в помпената станция се влачи вече повече от 2 години, като до момента няма повдигнати обвинения. Основният коз на разследващите е фактът, че Петър Рачков е работил в помпената станция с ограничен достъп.

"Наркотици в него не са открити. Намерили са дрога в склада, но тя може да бъде на всеки друг служител", обясни за доказателствата адвокат Николов.

Той хвърли светлина и върху задържането на Петър Рачков в кола с други двама мъже, което бе извършено през март м.г. У шофьора на автомобила бяха открити наркотици.

Реклама

"Просто се е оказал на неподходящото място в неподходящото време. Тези мъже са му просто познати. И понеже разследващите нямат никакви доказателства срещу Петър Рачков - делото ще бъде прекратено всеки момент", обобщи Николов.

Разследването за наркотиците в колата вече е на доклад в Районната прокуратура. Оттам също поясниха, че разследващите са объркани кой от арестуваните в колата ще го отнесе. Срокът за работа по случая бе удължаван веднъж до 24 ноември. Още тогава от прокуратурата в Бургас намекнаха пред "България Днес", че едва ли ще се стигне до съд.

През март м.г. ченгетата от Четвърто районно в Бургас спират „Пежо 406“ за проверка. 24-годишният Станимир, който управлява автомобила, е бил друсан с амфетамин, съобщиха от полицията. В колата му са намерени и иззети течности в пластмасови бутилки, електронна везна и термометър, както и бял прах, който бе изследван. Станимир и другият пътник Георги остават в ареста няколко часа и не дават обяснения пред ченгетата. Петър Рачков е пуснат първи, разкриха още от полицията. Според ченгетата той е познавал момчетата, но не са били близки. До момента не е бил викан на допълнителни разпити по случая, научи още "България Днес".

Изпуска парата, когато е провокиран

Няма жалба срещу Петър Рачков и за нападението над фотожурналиста Иван Колев. Двамата се спречкаха в кулоарите на Съдебната палата в Бургас по време на делото за книжката на Рачков брат.

"Бях там и Петър бе чисто и просто провокиран от не много тактични въпроси. Нормално е да изпусне парата", обясни адвокатът му Николов.

Реклама
Реклама
Реклама