Реклама
https://m.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/6764049 www.bgdnes.bg

Пиърс Броснан: Индийска компания, която ме нае да рекламирам неин продукт, ме измами

Актьорът Пиърс Броснан твърди, че е бил "измамен" от индийска компания, произвеждаща дъвчащи освежители за уста със съдържание на тютюн, които е бил нает да рекламира, предадоха ТАСС и Контактмюзик.

64-годишната звезда, позната най-вече с превъплъщенията си в образа на Джеймс Бонд между 1995 г. и 2002 г., обвини компанията, след като индийските власти поискаха от него обяснение защо е рекламирал "Пан Бахар", в който има тютюн. Броснан каза, че брандът производител "Ашок енд Ко" не го е информирал за потенциално опасната природа на продукта, предаде БТА.

Реклама

Скандалът с участието на актьора се разрази през 2016 г., когато индийските медии и общественост възроптаха срещу звездата, заради появата му в рекламен клип на местна компания, произвеждаща "пан масала" - дъвчаща смес, която съдържа тютюн и се предлага под различни търговски названия на пазара. Според законите в Индия, всички реклами на тютюневи изделия са забранени, освен ако не са в местата, където те се продават. Забранено е и рекламирането на тютюн с участието на кинозвезди и други известни личности.

Официалните представители на Броснан увериха властите, че той е прекратил всички връзки с компанията, която преди отричаше, че продуктите й съдържат тютюн. Те отговориха, че актьорът е готов да им сътрудничи при борбата против вредния продукт.

Холивудската звезда, чиято първа съпруга, австралийската актриса Касандра Харис, почина от рак през 1991 г., каза, че изпитва "най-искрена любов и привързаност към Индия и нейния народ".

"Никога нямаше да се съглася да рекламирам продукт в Индия, който е опасен за здравето на някого", добави той.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама