Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/6765167 www.bgdnes.bg

Майката на убит художник: Съдът оцени живота му като на котка

Едва три години в затвора ще прекарат двамата бабаити, пребили до смърт художника Цветомир Христов, реши Върховният касационен съд. Васил Гергински и Ивайло Първанов ще трябва да платят и по 65 бона обезщетение на близките на жертвата. Макар и шокиращо ниска, присъдата все пак е по-добра от издадената на предните две инстанции. Тогава двамата биячи се разминаха с условни присъди по обвинението в убийство по непредпазливост. Повод за проявената милост е липсата на криминални прояви и добра характеристика.

"Това е някакъв безумен кошмар! Няма как животът на една котка да бъде по-ценен от сина ми", коментира след втората инстанция пред "България Днес" съкрушената майка на Цветомир. Повод бе издадената по същото време присъда на мъж от Варна от година и половина затвор за убийство на улична котка.

Драмата с Цветомир се разиграва на 29 август 2011 г. по време на технопарти на Камен бряг. Привечер художникът се спречква с двамата младежи Васил и Ивайло, който няколко пъти го пребиват с шутове и удари по главата и тялото. Без самият той да ги е докоснал. Малко по-късно художникът изпада в кома и няколко дни по-късно умира.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама