Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/6765632 www.bgdnes.bg

Виетнамки се борят за "Мис Българска роза"

Красиви момичета се бориха за титлата "Мис Българска роза" във... Виетнам, а легендата на попфолка Радо Шишарката забавляваше гостите.

Конкурсът, който се проведе в столицата Ханой, беше част от втория годишен Фестивал на българската роза и нейните приятели в азиатската държава.

Реклама

"Бях поканен да забавлявам гостите на фестивала. Изпълних няколко естрадни песни, най-вече творби на Емил Димитров. От моите песни местните си харесаха "Шопската салата", няколко пъти им я изпях", разказа пред "България Днес" култовият изпълнител, който тази седмица се завърна от екзотичното си пътуване.

Десетина виетнамки се явили на конкурса "Мис Българска роза", но Радо Шишарката не разбрал кое от момичетата е спечелило титлата за красота. Все пак успял да се снима с миналогодишната победителка, която го впечатлила с изящността си.

Събитието включвало музикални и танцови изпълнения на гостуващи от България изпълнители и на виетнамски популярни и фолклорни групи, детски конкурс за модерни танци и игри.

Шишарката е силно впечатлен от Виетнам. Много му харесал дворецът на популярния виетнамски президент Хо Ши Мин. Направил си стотици снимки от азиатската държава, като го впечатлило колко е пъстро и цветно по улиците.

Специално за Фестивала на българската роза от България бяха доставени 1000 рози от подбрани различни сортове. В рамките на събитието бе проведена и дегустация на български вина.

Фестивалът завърши с програма, посветена на България, под наслов "България - хубави спомени", специален гост на която бе делегация на Столична община. Над 12 000 души са посетили шареното събитие, обявиха от родното Министерство на външните работи, организирало фестивала.

Реклама
Реклама
Реклама