Реклама
https://m.bgdnes.bg/zdrave/article/6774264 www.bgdnes.bg

Стомашен байпас - затлъстяването е лечимо advertorial icon

Затлъстяването и наднорменото тегло са причина за редица заболявания като хипертония, диабет, сънна апнея, хиперлипидемия, ставни затруднения и други, които водят до непълноценен живот и неудовлетворение от изпълнението на нашите ежедневни дейности.

Как да разберем, че сме затлъстели, според физиологичните показатели - ако имаме процент на телесни мазнини 35, 40 и повече е хубаво веднага да помислим как да се отървем от тази допълнителна тежест за нашето тяло.

Един от бързите и сигурни начини да се разделим с излишните мазнини ни предоставят експертите от клиниката по затлъстявания на Болници Liv – верига модерни и оборудвани болници на световно ниво, които имат 100 % успеваемост при направени вече над 1 600 интервенции.

Експертите на Liv използват лапароскопски и роботични технологии за изпълнение на бариатрична операция, позната като Метод за перманентна загуба на тегло, при който се постига значителна загуба на телесна маса. Резултатите от този метод стават значително видими още на 6-тия месец от процедурата. Процедурата е известна като стомашен байпас, която спомага за свалянето на телесно тегло, променяйки начина, по който стомахът и тънкото черво смилат храната. След операцията стомахът става по-малък, което ни кара да се чувстваме сити при по-малко прието количество храна. Храната, която изяждаме, не попада в определени части от стомаха и тънкото черво, което намалява нейното усвояване и последващо натрупване.

Най - точна и актуална информация може да получите единствено в напълно оборудваните, специализирани, центрове по затлъстяване, какъвто е този на Болници Liv. Преди всяка операция се правят пълни изследвания и прегледи на пациента.

Как се осъществява самата интеревенция:

• хирургът прави от 4 до 6 малки разреза върху корема на пациента

• инструментите, необходими за извършването на операцията биват вмъкнати през въпросните разрези

• използваната миниатюрна камера е свързана към монитор в операционната зала. Това позволява на хирурга да следи всяко действие по време на операцията

Интервенцията отнема между 2 и 4 часа.

Предимствата от роботичната операция за загуба на тегло

Хирургичната система "Да Винчи" дава на хирурзите увеличен изглед на зоната около стомаха, като по този начин им позволява да действат по-прецизно, сръчно и да имат пълен контрол над случващото се.

В сравнение с конвенционалните лапароскопски процедури, роботичната операция за загуба на тегло би могла да предложи на пациентите многобройни потенциални предимства, включително:

• по-малко наранявания на тялото и усложнения

• ограничена болка и невидими белези

• по-ниски степени на инфекция

• по-кратък болничен престой

• много по-ниски нива на стомашно-чревни течове

• по-малък риск от необходими допълнителни интервенции

Болници Liv притежават акредитация за качество като Център за високи постижения в бариатричната хирургия от Корпорацията за хирургически рецензии (SRC), която е безпристрастна международна комисия.

Реклама
Реклама
Реклама