Реклама
https://m.bgdnes.bg/zdrave/article/6782348 www.bgdnes.bg

Хил клиник - София с посещение на именити уролози advertorial icon

Хил клиник отново беше обучителен център за лазерна урология. Екипът прие популярния в Колумбия уролог д-р Рафаел Кастеланос, ръководител на отделението по урология в една от най-големите болници в Меделин (clinica Medellin, Universidad Ces ), урогвайският уролог д-р Ернике Кардозо, мексиканецът д-р Виктор Риоз (в момента уролог във френската CLINIQUE SAINT AUGUSTIN) и професорът в Университета в Меделин, Колумбия д-р Давид Руиз (Universidad Ces). Посещението е с цел специалистите да усъвършенстват уменията си в лазерната урология, наблюдавайки операциите, които се провеждат в Хил клиник на пациенти с аденом на простатната жлеза. Обичайно всеки месец оперативните сесии, водени от д-р Фернандо Санча се наблюдват с интерес от уролози от цял свят.

Като метод лазерната енуклеация има редица предимства в безкръвното лечение на доброкачествено увеличена простата: за пациентът болката и дискомфортът са сведени до минимум, периодът на възстановяване е кратък, а лекарят получава възможност да отстрани жлезата и да прекрати симптомите, които ДПХ причинява на мъжа.

"В момента работя в болница SAINT AUGUSTIN, която е с изключителен престиж във Франция. Мога да заявя, че тук в София, където съм за първи път, виждам хирургия от световно ниво. Д-р Санча извежда лазерната енуклеация на простатна жлеза на ново ниво. Дълбоко впечатлен съм и ще се прибера у дома след тази наистина полезна за мен като специалист оперативна сесия убеден още веднъж в преимуществата на Зеления лазер." твърди д-р Риоз.

"Безспорно Хил клиник е болницата в Европа, а и в света, където се провеждат лазерни операции в такъв обем. Както споделят моите колеги от Колумбия и Мексико лазерът там отстранява 70-80 грамови простати, а при нас жлезите са 120-200 гр. Това изисква специални умения с лазерната техника. Щастлив съм, че работя с екипа на Хил клиник и че съвместно можем да помогнем и на други наши колеги да увеличат експертизата си при лазерните операции на пациенти с ДПХ." разказа Д-р Санча.

"В клиниката видях, че ползват Fusion биопсия на простатата при пациенти със съмнение за простатен карциом. Впечатлен съм, защото това е най-модерната в момента методика и дава отлични резултати." вметна д-р Кастеланос

Реклама
Реклама
Реклама