Реклама
https://m.bgdnes.bg/zdrave/article/6810397 www.bgdnes.bg

Пролетта засилва риска от пърхот advertorial icon

През пролетта косата е подложена на риск от пърхот. Трябва да знаете, че ако решите да му обявите война, всъщност трябва да се подготвите за тежка битка с Malassezia globosa – естествено появяваща се гъбичка, която е причина за появата на пърхот и други кожни заболявания при повече от 50% от населението в света.

Проблемът засяга толкова много хора, че учените положиха усилия да разгадаят генетичния й код и успехът им беше голяма победа за науката.

Тази често срещана гъбичка живее върху кожата на хората и се храни с липиди – мастни вещества по повърхността й. Човешкият организъм отделя по естествен път себум и други липиди в областта на кожата на главата, като по този начин създава отлична среда за развитието на Malassezia globosa. Средностатистическият човек може да бъде гостоприемник на до 10 милиона гъбички от този вид. Симптомите на пърхота и себорейния дерматит се появяват когато се съчетаят няколко неблагоприятни фактора, но сред тях задължителни са наличието на себум върху скалпа и присъствието на въпросната гъбичка.

Malassezia globosa амбицира учените да я разгадават с упоритото си приспособяване към всякакъв вид препарати, целящи нейното унищожение.

Все пак, благодарение на резултатите от новите изследвания, гъбичката си „намери майстора“. На пазара се появи спрей, към който тя не успява да развие резистентност и който я унищожава окончателно, тъй като не просто действа върху нея, а премахва и причината за появата й.

ДжинДжира Цинк Пиритион спрей притежава изразен антимикотичен ефект, най-силен именно срещу Malassezia globosa. Той унищожава гъбичката, изчиства кожата и премахва пърхота. Активната съставка Zinc Pyrithione има противовъзпалителен, антипролиферативен (регулира размножаването на кожните клетки) и имуномодулиращ ефект. Допълващите съставки, хидратанти и емолиенти възстановяват нарушената водно-липидна мантия на кожата и действат като естествен овлажняващ фактор. Емолиентите предотвратяват загубата на вода, омекотяват, охлаждат и успокояват.

ДжинДжира Цинк ПиритионсСпрей е ефективно решение при пърхот. Притежава добро действие при проблемна, суха и груба кожа на петите, ръцете и тялото. Успокоява, овлажнява, омекотява и подобрява еластичността на кожата.

ДжинДжира Цинк Пиритион Спрей се втрива в корените на косата след нейното измиване и подсушаване. Косата се разделя на път, както при боядисване. ДжинДжира Цинк Пиритион Спрей се пръска и втрива в скалпа. За постигане на максимален резултат продуктът се оставя през цялата нощ и косата се измива на следващата сутрин. За разлика от шампоаните против пърхот, ДжинДжира Цинк Пиритион Спрей осъществява продължителен контакт със скалпа.

Схема на приложение:

Всяка вечер до изчистване.

За поддържане – 2-3 пъти седмично.

GinGira® е търговска марка на фирма БОРОЛА. За консултация със специалист се обърнете към Клиника БОРОЛА, тел.: +359 2 983 6203, София 1202, ул. Цар Симеон 52, e-mail: [email protected]. За по-богата информация посетете www.gingira.bg. Можете да поръчате онлайн на www.momo.bg

Реклама
Реклама
Реклама