Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/6817696 www.bgdnes.bg

Митьо Очите на разпит за дрога

Желязков загазва заради шурея Дядото

Братът на едната от жените на Митьо – Антигона, е прибран заради наркотици


В полицията на разпити заради шурея си щял да бъде привикан несебърският наркобос Димитър Желязков - Митьо Очите, научи "България Днес". Неговият шурей Христос Янулис-Дядото бе задържан при спецакция на полицията в края на миналата седмица. Янулис е единият от братята на жената на Очите – Антигона, и е задържан по подозрение за участие в организирани престъпна група за разпространение на наркотици.
Според запознати именно заради тази му незаконна дейност да дава показания ще бъде призован и самият Митьо Очите. Желязков вече има зад гърба си излежана присъда за наркотици. Той излезе от затвора преди години, но ченгетата продължавали да го държат под око именно заради ключовото му участие от миналото в бизнеса с дрога.
Заедно с Дядото зад решетките са заключени аверите му Богдан Рупанов, Димитър Продромов-Папицата и мъж с прякор Сальо. Всички те са окошарени от антимафиоти с качулки и въоръжени с автомати, които обсаждат Поморие. В зрелищна акция униформените атакували бензиностанция на централната улица "Княз Борис" и натръшкали на земята четирима мъже, заподозрени в разпространение на дрога.
"Дойдоха шест патрулки с тежковъоръжени полицаи и завардиха района на бензиностанцията. Там имаше четирима мъже от Поморие, ченгетата ги натръшкаха на земята", разказват очевидци пред сайта "Флагман". Друга група маскирани обградили къща на ул. "Пирин" №1, в която живее шуреят на Митьо Очите - Христос.
От областната дирекция на МВР в Бургас потвърдиха, че петима мъже са арестувани, но отказаха да съобщят подробности около спецакцията. Според запознати тя е рутинна и се провежда с превантивна цел преди началото на туристическия сезон. Целта й била да се респектира контингента.


В Поморие обаче се шушука, че зрелищните арести са свързани с насилие над непълнолетен младеж, който бил измъчван и принуждаван против волята си да променя показания, дадени по-рано пред разследващи. Наркобандата използвала брутални методи срещу малолетни, принуждавайки ги да пласират опиати за тях.
Според Антигона Янулис обаче изнесената информация за брат й категорично не отговаряла на истината. Само съдът можел да каже дали брат й е виновен или не.
Преди два месеца при друга акция в Поморие ченгетата обискираха и втория брат на Антигона - Парашкев. Тогава той не е задържан, тъй като в дома му не са открити наркотици или други доказателства, че е замесен в престъпен бизнес.
Двамата братя Янулис са известни в Поморие като шуреи на Митьо Очите. Местните свързват имената им с групата на Димитър Бабата, обвинен в убийството на местния наркобос Иван Попов-Костов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама