Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/6821978 www.bgdnes.bg

Арест за кметицата на "Младост"

Зрелище на пъпа на София

Десислава Иванчева замесена в афера с подкуп, обявиха от прокуратурата

Кметицата на "Младост" Десислава Иванчева е арестувана зрелищно вчера следобед при акция на ДАНС и спецпрокуратурата. Маскираните десетки агенти издебват Иванчева и зам.-кметицата Биляна Петрова пред Спортната палата в центъра на София. Повече от час двете дами престояха на пътното платно, заобиколени от разследващите, без да се извършват някакви конкретни действия. Забавянето позволи на място да пристигнат известените своевременно от депутата от ГЕРБ Антон Тодоров медии, които да заснемат кметицата със сложени белезници.

От прокуратурата обявиха, че Иванчева е задържана за 70 000 евро подкуп. Парите били част от общо 250 бона рушвет за издаване на разрешение за строеж. От кого са парите и дали Иванчева все пак ги е взела - не става ясно. Това трябва да бъде обявено днес на специална пресконференция, обяви шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев.

Реклама

Пред "България Днес" самата Иванчева отрече да е вземала рушвети и обяви, че няма представа защо е арестувана.  твърди, че не е допуснат до своята клиентка.

Паралелно с ареста маскирани антимафиоти нахлуха и в сградата на район „Младост“. На работещите там е забранено да излизат, докато има обиски по кабинетите им, обяви пиарът на общината Петър Кърджилов.

Арестът на Десислава Иванчева става ден преди подготвяната от нея пресконференция срещу презастрояването в София. В нея кметицата се очакваше да критикува последните законови промени, които според нея и членове на сдружение "Зелен Младост" позволяват строежите върху градинки.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама