Реклама
https://m.bgdnes.bg/retsepti/article/6822389 www.bgdnes.bg

Дробчета с топено сирене

Необходими продукти:

500 г пилешки дробчета

6-7 глави лук

5-6 бр. моркови

100 г топено сирене

1/2 ч.ч. бяло вино

вегета на вкус

Начин на приготвяне:

Дробчетата се измиват и кипват, колкото да им излезе кръвта. Водата се хвърля, а дробчетата се измиват и слагат в тавичка. Лукът, нарязан на ситно, и морковите, нарязани на кубчета, се задушават в малко олио и вода. Когато омекнат, се добавя нарязаното топено сирене и виното за около 5 мин. Това се изсипва в тавичката при дробчетата, поръсва се с вегета и 1/2 ч.ч. вода. Тавичката се покрива с капак или фолио и се пече на 180-200 градуса за 30 минути.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама