Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/6822651 www.bgdnes.bg

Волейболната легенда Боре Кьосев: Първенството не е решено!

егендата на българския волейбол Борислав Кьосев е категоричен, че битката за титлата в мъжкото първенство все още не е решена. Фаворитът "Лукойл Нефтохимик" води на ЦСКА с 2:0. Следващите три мача от финалния плейоф са в София. Срещите ще се проведат от понеделник до сряда.

"ЦСКА стоя добре в първите два двубоя - убеден е специалният волейболен анализатор на "България Днес". - Можеха да направят нещо повече. Очаквам в третия мач да постигнат това, което не успяха в Бургас. Именно този двубой ще е ключов във финалите. Убеден съм, че треньорът на ЦСКА Сашо Попов ще вземе някакви мерки. "Лукойл Нефтохимик" е сглобен от плеяда национали. Трябваше им време за напасване на характерите преди да заиграят, както могат."

Реклама

Според Кьосев за ЦСКА ще бъде трудно, ако се стигне до пети мач в серията.

"Ивайло Стефанов е на 44 години, а Цветанов и Гайдарски също са сериозни ветерани, но от друга страна се вижда как те правят и невъзможното, за да гонят победата - добавя Борислав Кьосев. - Събират се три мача в три дни, но реално няма друга зала. Радвам се, че и двата отбора проявиха разбиране."

Сашо Попов: Не стигна майсторство

Треньорът на ЦСКА Сашо Попов е доволен от играта на своите волейболисти в първите два мача.

"Не ни стигна майсторство, увереност и късмет. Това са само думи, но можехме да спечелим поне единия от двата мача - обясни наставникът на "червените". - В оставащите двубои ще е много важно да вземаме ключовите разигравания. Волейболът е психологическа игра. Ако бием в първия мач, може да стане по-трудно за съперника. Но нека да не слагаме рибата в тигана преди да сме я хванали."

Найден Найденов: Без подценяване!

Наставникът на "Лукойл Нефтохимик" Найден Найденов няма нито за секунда да подцени в оставащите мачове от финалната серия.

"ЦСКА игра много добре в първите два двубоя. Показаха максимума - анализира специалистът. - Ние имаме двама-трима много опитни волейболисти. Покрай тях и младите знаят, че тази преднина не трябва да ни успокоява. Всичко е в главите на волейболистите. Когато сме фокусирани, всичко се получава. Можем лесно да решим финалната серия, а играчите да отидат по-рано да почиват. Важно е да не допускаме толкова грешки на сервис. В първия мач бяха 28, а във втория 20."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама