Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/6823120 www.bgdnes.bg

Трошат бутилка в главата на влюбен

Навръх Свети Валентин виновен няма

Ще продам всичко, което имам, но ще се боря докрай, заканва се пострадалият

"Бях ударен със стъклена бутилка по главата и едва не умрях, но вече две години от прокуратурата отказват да съдят виновния." С тези думи пред "България Днес" Северин Асенов започва разказа си за една празнична вечер в дискотека в Кубрат, която едва не коства живота му.

Реклама

Кървавият инцидент се разиграва в нощта на 14 февруари 2016 година. Северин и приятелката му Севда посещават местна дискотека. Във фаталната вечер младежът се съгласява да охранява обекта до 3,00 часа, за което получава пари на ръка от собственика на заведението. Северин и Севда сядат на бара. Не след дълго до тях се настанява младежът Генади Пешев.

"Приятелката ми си танцуваше до мен, а той започна да й се натиска. Не реагирах веднага, изчаках. На два пъти Севда се отдръпна, но когато Генади стана твърде нахален, реагирах. Не мога да позволя това да се случва пред очите ми. "Отдръпни се!", казах му. Той тръгна към мен, почна да се плези, да се заяжда. Не издържах и му ударих един шамар. В този момент ми забиха шише в главата", обяснява Северин, известен сред приятелите си като Шопа.

По думите на пострадалия ударът с бутилката е нанесен от момче на име Георги Христов, приятел на Генади Пешев.

"Причерня ми, излязох за малко от заведението. Когато се върнах и ме видяха, приятелите ми започнаха да ми викат: "Имаш рана, шурти кръв!". Пипнах с ръка и усетих, че имаше една голяма дупка в главата ми, имаше и много стъкла. Бях в шок, тръгнах към болницата, която е на 600 - 700 метра от заведението. Оттам ме транспортираха към МБАЛ - Разград", спомня си младежът.

Две години по-късно Северин все още не може да се възстанови напълно. Лявата половина от главата му е напълно безчувствена.

"Два месеца спах по корем, започнаха и усложнения. Появи се световъртеж. Ставам, не мога да се държа на крака и падам", обяснява пострадалият младеж.

Реклама

"Два сантиметра по-надолу, ако ме беше ударил Георги, и лекарят каза, че е нямало смисъл да ме шие, а направо да ме прати в моргата", обяснява пострадалият.

След инцидента в дискотеката разследващи се захващат да нищят случая. Първоначално нараняването на Северин е определено като "лека телесна повреда", но два месеца по-късно се променя на "средна телесна повреда". Започнато е досъдебно производство срещу Георги Христов. Две години по-късно разследването е прекратявано многократно, папките с делото се прехвърлят между Районна прокуратура – Кубрат, и Окръжна прокуратура - Разград, обяснява пострадалият.

В редакцията на вестника се пазят документи, според които районният прокурор Пламен Пенчев прекратява досъдебното производство по случая, като се мотивира с член от НПК, който гласи "невъзможност единствен свидетел очевидец да бъде разпитан...". От постановлението за спиране на наказателно производство е видно, че свидетелите Илия Атанасов и Христомир Иванов са заминали за чужбина и са неоткриваеми, но от протокол за разпит се оказва, че има и други свидетели на удара с бутилка, които са дали показания пред разследващите.

"Георги взе една празна бутилка от водка и удари Северин от лявата или дясната страна по главата... Северин се хвана за главата и излезе навън... Северин имаше много кръв... Бутилката, с която Георги удари Северин, беше празна и като го удари, се пръсна на парчета...", разказва свидетелят Румен Митков.

"Едно момче... после разбрах, че се казва Георги, видях как взема една бутилка от крайната маса и с нея удря Шопа от дясната страна на главата... видях, че целият е в кръв по главата и тече надолу по дрехите...", обяснява пред униформените и приятелката на Северин - Севда.

"Нищо не мога да кажа за инцидента, не съм видял нищо... Чух, че нещо е станало“, заявява самият Генади Пешев в показанията си.

По думите на Северин в заведението е имало и охранителни камери, но кадрите, записани на тях от фаталната вечер, така и не са иззети.

"Ще продам всичко, което имам - кола, къща, всичко... Но ще се боря докрай виновникът да си понесе наказанието", категоричен е младежът.

Предстои ново решение по случая

"Предстои да се произнеса по казуса. В момента папките с документите са на бюрото ми. Не мога да коментирам случая. Прекратявал съм разследването и съм се мотивирал, това е, което мога да кажа. Ще трябва да се обърнете към Окръжна прокуратура", обясни пред "България Днес" прокурор Пламен Пенчев.

"Преди 20 минути разбрах за казуса, делото е разпоредено да бъде доразследвано, повече не мога да коментирам", обяви на свой ред и Тихомир Тодоров от Окръжна прокуратура - Разград.

Реклама
Реклама
Реклама