Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/6824775 www.bgdnes.bg

Тина Търнър след премиерата на мюзикъла за нея: Отровата може да се превърне в лек (Видео)

Британските театрални критици и самата Тина Търнър са във възторг от поставения на лондонска сцена мюзикъл за живота й, предаде Асошиейтед прес.

78-годишната Търнър присъства на премиерното представление на мюзикъла "Тина" в театър "Олдуич" в Лондон. След шоуто легендарната изпълнителка се пошегува, че си е намерила заместничка в лицето на Адриен Уорън, която се превъплъщава в образа й, предава БТА.

Реклама

Мюзикълът "Тина" проследява пътя на легендарната певица към славата от скромно градче в Тенеси, музикалното й "чиракуване" редом до подлагащия я на тормоз съпруг Айк Търнър и големия й пробив като самостоятелна изпълнителка през 80-те години на миналия век.

По сценарий на Катори Хол и режисиран от Филида Лойд, мюзикълът "Тина" е задвижван от завладяващото превъплъщение на Уорън, определено от в. "Гардиън" като "просто удивително".

Майкъл Билингтън от изданието нарича шоуто "стремително шествие на триумфа над злочестието, подхранено от шеметното изпълнение на Адриен Уорън и оставило без дъх публиката и самата Тина Търнър".

С изумителното си представяне Уорън "дава заявка" да се превърне в звезда на лондонската театрална сцена, пише в. "Индипендънт".

Куентин Летс от в. "Дейли мейл" не крие възторга си от могъщия глас на Адриен Уорън, който не отстъпва на този на Търнър.

Критиците не пестят похвалите си и за актьора Кобна Холдбрук-Смит като Айк Търнър, успял да изгради завършен образ вместо двупластов злодей.

Визирайки насилието, на което е била жертва и което за мнозина е изненадващ сюжет за мюзикъл, Тина Търнър, присъединявайки се към актьорите на сцената след представлението, заяви: "Посланието е, че е възможно отровата да се превърне в лек". 

Реклама
Реклама
Реклама