Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/6825872 www.bgdnes.bg

Арсен Венгер се предаде: Напускам "Арсенал"!

Епохата на Арсен Венгер в "Арсенал" приключва!
След 22 години на поста французинът напуска Лондон след края на сезона. 68-годишният треньор съобщи сам новината в официалния сайт на клуба и зарадва по-голямата част от феновете, които от две години го призовават да си тръгне. Венгер ще прекрати договора си, който е за още един сезон. Французинът си спечели недоволството на феновете, след като във втори пореден сезон не може да класира "Арсенал" за Шампионската лига.
"След задълбочен размисъл и разговори с клуба взех решение, че сега е точният момент за мен да се оттегля след края на сезона - написа французинът. - Благодарен съм, че имах привилегията да служа на този клуб толкова много запомнящи се години. Управлявах клуба с цялата си отдаденост и честност. Искам да благодаря на щаба, играчите, борда на директорите и феновете, които направиха "Арсенал" толкова специален клуб. Призовавам привържениците да продължат да подкрепят отбора до края на сезона, за да го завършим по най-добрия възможен начин. Нека всички, които обичат "Арсенал", да пазят ценностите, които изповядва този клуб. Имате моята любов и подкрепа завинаги."
Последният шанс Венгер да завърши престоя си в "Арсенал" с трофей е Лига Европа. В полуфиналите "артилеристите" срещат другия фаворит в турнира "Атлетико" (Мадрид).

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама