Реклама
https://m.bgdnes.bg/zdrave/article/6847013 www.bgdnes.bg

Халотерапията - лечебната сила на солта advertorial icon

От година и половина все повече варненци използват лечебната сила на солта, за да подобрят своето здраве. Първите за Варна солни стаи, се намират в специализирания за това “Оренда - Център по халотерапия”.

Халотерапията е холистичен метод за лечение и превенция. Терапевтичните свойства на солта са известни и документирани още от Древността, когато за лечение и релакс са използвани естествени солни пещери.

Клиничните изследвания на метода, проведени в Русия, показват, че терапиите имат лечебен ефект при астма, синузит, респираторни заболявания, слаба имунна система, вирусни инфекции, отит, ХОББ, заболявания на горните и долните дихателни пътища. Добри резултат са отчетени и при кожни заболявания като дерматит, псориазис, акне и други. По време на процедурата соленият въздух обогатява кръвта с кислород и стимулира защитните сили на организма.

В солните стаи на "Оренда - Център по халотерапия" ЕООД - гр. Варна високите технологии следят онлайн 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, за влажност, температура на въздуха, пода и стените, като по този начин се гарантира микроклимат оптимално близък да този в естествените солни пещери. Геометрията на стаите е специално проектирана за използваните халогенератори. Това е изключително важно за да се проведе правилна халотерапия, защото при нас процедурите са метод на лечение и превенция, а не туристическа атракция. Именно затова и ни се довериха повече от 10 хиляди варненци.

"Оренда - Център по халотерапия" е запазена търговска марка и всяко пълно или частично копиране на наименованието е нарушение на българското и европейско законодателство.

Реклама
Реклама
Реклама