Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/6868572 www.bgdnes.bg

За 1000 евро на ден родители дават за секс децата си

Използват ги в кражби и проституция в Мадрид

41 българи в ареста след мащабна международна антипедофилска акция

Срещу наем от 1000 евро на ден българи са позволявали децата им да бъдат използвани за кражби и сексуслуги в чужбина.

Това разкрива полицията в Мадрид, след като разбива международна престъпна организация. След мащабните действия в ареста попадат 41 българи, уличени в над 150 престъпления. Спасени са 16 от жертвите на бандата - 12 от децата са българчета, а четири малчугана - от различни европейски страни. Възрастта им е между 8 и 13 години, допълват властите в Испания.

Реклама

Разследването започва през април 2017 година, когато агенти от Мадрид научават за съществуването на мощна организация от Източна Европа, която вербува дечица чрез интернет. Малчуганите са използвани за кражба от различни магазини в Испания, а после и в пласирането на плячката. За ден родителите на децата получавали 1000 евро наем за детето, като сумата можело да бъде и двойна в зависимост от "заработеното" от невръстния престъпник. Момичетата били "купувани и на вноски". Първата е давана в България, а другата щом пристигнели в Испания.

Разследващите разкриват, че бандитите обитавали изоставени жилища в Мадрид. Техните "работнички" били буквално натъпквани в тези жилища без елементарни условия за живот, щом пристигнели в Испания, допълват от полицията. Самото пътуване на децата се осъществявало безпроблемно, след като собствените родители на децата подписвали разрешения, с които непълнолетните лица да излязат извън граница.

Веднъж попаднали в някой от апартаментите на ужасите в Мадрид, децата насила са подчинявани да извършват различни престъпления. Освен обучаването в кражби някои от по-развитите деца са били принуждавани да проституират. Имало и случаи, в които момичета са насила омъжвани за местни мафиоти или за шефовете в престъпната група.

Испанските власти разкриват още шокиращи факти около престъпната банда. Мрежата е перфектно организирана и с ясно разпределение на задачите. Съставена е от "специалисти", които отговаряли за осигуряването на жилища.

Други членове на организацията били наречени "минувачи", чиято мисия била да подбират и придружават жертвите от България до Испания. Децата са вербувани главно чрез интернет и чрез роднини, допълват испанските униформени. В йерархията на бандата имало и "контролиращи", те следели за реда в организацията. Сред арестуваните имало и "обучители", посветени на обучението на нови жертви, но най-вече на малолетните и неопитните. Важна роля в структурата била тази на "пласьорите", именно те отговаряли за продажбата на отмъкнатата плячка.

По време на операцията са извършени 150 обиска. На различни адреси са открити множество разрешителни за пътуване на малолетни зад граница, подписани от родителите им. Намерени са огромно количество откраднати мобилни телефони, бижута, фалшиви документи за самоличност и др.

Реклама
Реклама
Реклама