Реклама
https://m.bgdnes.bg/retsepti/article/6869175 www.bgdnes.bg

Равиоли с раци и сос „Алфредо“

Необходими продукти:

рикота - 1 кутия (250 г)

рачешко месо - 300 г

тесто за равиоли - 12 листа

черен пипер

сол

брашно - за поръсване

жълтък - 1 бр.

сос „Алфредо“ - 1 буркан (500 г)

лимонова кора

сок от лайм

куркума - 1 щипка

риган - 1 щипка

Начин на приготвяне

Разбъркваме рикотата със смляното рачешко месо, сол, пипер.

Поръсваме кухненския плот с брашно и разстиламе корите. Нарязваме на малки квадратчета всеки лист на 12. На половината слагаме по една лъжичка от сместа и намазваме крайчетата с жълтък. Затваряме с останалите 6 парченца. Притискаме краищата първо с пръсти, а после с вилица, за да се затворят хубаво. В тенджера кипваме подсолена вода и добавяме равиолите. Варим 2-3 минути, докато изплуват на повърхността.

През това време приготвяме соса. Загряваме на котлона соса, куркума, настъргана кора от половин лимон и сок от един лайм. Разбъркваме добре, изчакваме да закъкри и снемаме от котлона.

Сервираме равиолите в чиния. Заливаме със сос, поръсваме със сушени домати и риган и поднасяме

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама