Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/6870293 www.bgdnes.bg

Гринго прецакан!

Безпрецедентно моткане в зандана разделя Софи Маринова и любимия й

Иска предсрочно свобода, не дават досието му

Невероятна затворническа драма се разиграва с любимия на Софи Маринова - Тодор Давидов-Гринго. Той излежава 10-месечна присъда за рекет в затворническото общежитие в Казичане, след като се призна за виновен за изнудване на бизнесмен. Споразумението бе сключено тихомълком с прокуратурата, а Давидов и любимата му се надяваха да бъде на свобода по-рано от очакваното - през май.

По закон Гринго може да поиска предсрочно освобождаване, ако е излежал 2/3 от присъдата си. На 22 март той пуска молба от зандана да бъде освободен предсрочно условно на свобода. Искането му пристига в градския съд, откъдето изискват досието му от управата на затвора, за да насрочат заседание за разглеждане на казуса. Искането е направено по официалния ред на 26 март. От тогава до сега от администрацията на затвора в Казичане така и не са пратили досието на Гринго в СГС, съобщиха от пресцентъра.

Реклама

"Странно е, защото досега сме получавали досиетата в рамките на две-три седмици максимум. А тук говорим за изминали 2 месеца, в които нямаме никакъв отговор."

Така Гринго се оказва прецакан, защото, макар да има право да излезе по-рано от кауша, това така и не се случва. Докато съдиите са с вързани ръце, от затвора не отговориха на въпросите на "България Днес" относно причината за забавянето на документите му.

Адвокатът на Гринго - Марин Марковски, също е в неведение по казуса.

"След като сключихме споразумение с прокуратурата, Тодор Давидов може сам да си напише молбата за предсрочно освобождаване и не е нужно да го представлявам. Затова и нямам идея какво се случва с него", лаконично обясни юристът.

Не е ясно, докога Гринго ще кисне в Казичане. Според присъдата той трябва да излезе в края на юли, ако не работи зад решетките. Ако все пак се труди, 3 работни дни му се водят два излежани.

Давидов е затворен от миналия септември след сигнала с рекета на заможния търговец Асен Асенов, познат като Акиф. Според обвинението Гринго и негов авер Стефан Сливков са искали 50 бона кеш. Ако не даде парите, са го заплашвали да очистят него и семейството му.

Принудата и заплахата за убийство срещу търговеца на контейнери са извършени в период от 19 септември до 23 септември м.г. Според прокурорите Гринго е бил съучастник на извършителя Стефан. Той му дал мобилните телефони и подучил Сливков какво да говори, твърди обвинението. Във въпросния ден Акиф получава различни обаждания. Два дни по-рано по имението на заможния бизнесмен е стреляно. Атанасов отива притеснен в полицията и подава сигнал за изнудването. Влиза в схема с ченгетата, като уж склонява да даде парите. Урежда среща с рекетьорите близо до Пантеона в Морската градина в Бургас. На уговореното място идва Стефан Сливков, който е закопчан, след като прибира описаните банкноти.

Реклама

Сливков е отведен в ареста, започват разпити и той издава Гринго.

По-късно става ясно, че освен от закупените специално симкарти Сливков се е обадил веднъж на Ариф и от личния си телефон.

Под давление на мастития си адвокат Марин Марковски Гринго се съгласява на сделка с прокуратурата. Той признава вина, за да получи по-лека присъда, и се разминава с тягостния съдебен процес.

Споразумението с прокуратурата е одобрено от съда, влиза в сила на 28 февруари, като освен зандана наказва Гринго да плаща и 5 бона. По това време Гринго вече е излежал близо 7 месеца в следствения арест и мераците му са да гушка Софка още през май. Това обаче не се случва поради "странното" забавяне на документите му.

Ако Гринго не се бе споразумял с държавното обвинение, го грозяха от 2 до 8 години затвор, както и до 3 бона глоба.

Работят за дете

За дете ще работят Гринго и Софи Маринова, след като се съберат отново заедно. Това заяви певицата, която дори се е подложила на гинекологична операция, за да зачене. Опитите на двойката да имат дете се оказали неуспешни на два пъти. Към момента това е напълно невъзможно предвид присъдата на Давидов. Затова и семейните им планове се отлагат, докато Гринго не излезе на свобода.

"Трябва да минат няколко месеца след операцията, за да знаем дали ще имаме бебенце", коментира Софи Маринова. Въпросният срок изтече, докато Гринго е в Казичане, така че още с излизането си може да започва отново да работи за бебе.

Реклама
Реклама
Реклама